Publikavimo data: 2024-06-08
Švelni kiauliena, troškinta su avinžirniais
Su avinžirniais troškinta kiauliena puikiai atrodys kaip pagrindinis patiekalas ant jūsų šventinio stalo! Taip ruošiant kiauliena gaunasi labai minkšta ir sultinga, o avinžirniai - traškūs. Dėl daržovių mėsa su avinžirniais įgauna ypatingą skonį, o visas patiekalas tampa spalvingas ir patrauklus. Kadangi avinžirniuose gausu baltymų ir angliavandenių, patiekalas tampa ne tik skanus, bet ir labai sveikas!
Žingsnis 1
Paruoštus avinžirnius kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Užpilkite jį vandeniu ir palikite išbrinkti per naktį. Tada vandenį nusunkite, supilkite naują vandenį ir virkite avinžirnius 1-1,3 val.
Žingsnis 2
Kiaulieną supjaustykite batonais arba mažais kubeliais, kaip jums patogiau. Marinuokite kiaulieną. Į ją įpilkite sojų padažo ir pipirų. Palikite marinuotis pusvalandį. Tuo tarpu nuplautas daržoves supjaustykite mažais kubeliais skirtinguose induose.
Žingsnis 3
Įkaitinkite gilią keptuvę. Sudėkite mėsą ir kepkite ją 15 minučių, reguliariai pamaišydami. Sudėkite smulkintą svogūną ir papriką ir kepkite dar 7-10 minučių.
Žingsnis 4
Į kiaulieną ir daržoves sudėkite virtus avinžirnius. Gerai išmaišykite ir virkite dar 5 minutes. Tada sudėkite pomidorus ir troškinkite dar penkias minutes. Patiekalas paruoštas! Ant viršaus pabarstykite žolelėmis ir patiekite.
Kategorijos