Švelni mėsa "Barskio stiliumi" su marinuotais agurkais ir riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Švelni mėsa "Barskio stiliumi" su marinuotais agurkais ir riešutais

Dažnai pasitaiko, kad virta mėsa, ypač liesa kiaulienos ar vištienos filė, tampa sausa ir neskani. Tačiau tai nereiškia, kad turėtumėte atsisakyti neriebios mėsos gaminimo - tiesiog turite pabandyti ją gaminti kitaip. Kepdami mėsą po švelnios grietinės su česnaku ir smulkiai tarkuotu marinuotu agurku dangteliu, galite pasiekti, kad pati liesa mėsa būtų sultinga ir švelni. Graikiniai riešutai ir petražolės prisidės prie aromato ir skonio, todėl gausime tokį gardų patiekalą, kad jis pelnytai nusipelno "Barski" pavadinimo. Mėsa gaminama paprastai ir greitai, o jos skoniu liks patenkinti net išrankiausi valgytojai.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
149 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Švelni mėsa "Barskio stiliumi" su marinuotais agurkais ir riešutais Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite maždaug centimetro storio plokščiais gabalėliais ir šiek tiek papurtykite plaktuku arba dideliu sunkiu peiliu. Kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol iš abiejų pusių apskrus, ir sudėkite į kepimo indą. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Švelni mėsa "Barskio stiliumi" su marinuotais agurkais ir riešutais Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite grietinę, tarkuotą agurką, smulkintus riešutus ir česnaką, įberkite smulkintų petražolių. Padažą užtepkite ant keptos mėsos, pašaukite formą į orkaitę ir kepkite 30 minučių. Patiekite karštą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos