Publikavimo data: 2025-08-18
Švelni mėsa "Barskio stiliumi" su marinuotais agurkais ir riešutais
Dažnai pasitaiko, kad virta mėsa, ypač liesa kiaulienos ar vištienos filė, tampa sausa ir neskani. Tačiau tai nereiškia, kad turėtumėte atsisakyti neriebios mėsos gaminimo - tiesiog turite pabandyti ją gaminti kitaip. Kepdami mėsą po švelnios grietinės su česnaku ir smulkiai tarkuotu marinuotu agurku dangteliu, galite pasiekti, kad pati liesa mėsa būtų sultinga ir švelni. Graikiniai riešutai ir petražolės prisidės prie aromato ir skonio, todėl gausime tokį gardų patiekalą, kad jis pelnytai nusipelno "Barski" pavadinimo. Mėsa gaminama paprastai ir greitai, o jos skoniu liks patenkinti net išrankiausi valgytojai.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite maždaug centimetro storio plokščiais gabalėliais ir šiek tiek papurtykite plaktuku arba dideliu sunkiu peiliu. Kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol iš abiejų pusių apskrus, ir sudėkite į kepimo indą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite grietinę, tarkuotą agurką, smulkintus riešutus ir česnaką, įberkite smulkintų petražolių. Padažą užtepkite ant keptos mėsos, pašaukite formą į orkaitę ir kepkite 30 minučių. Patiekite karštą.
Kategorijos