Publikavimo data: 2025-08-20
Švelni mėsa su pomidorų sultimis ir džiovintomis slyvomis
Mėsos troškinimo tradicija žinoma nuo ankstyvųjų žmonijos vystymosi etapų. Senovėje mėsa daugiausia buvo gaunama medžiojant, dažnai dideliais kiekiais. O konservavimui buvo naudojami paprasčiausi konservavimo būdai. Mėsa buvo džiovinama, sūdoma ir troškinama didžiuliuose kubiluose. Šiuolaikiniame pasaulyje mėsa troškinama nedidelėmis porcijomis įvairiuose padažuose su prieskoniais.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir kepkite augaliniame aliejuje, kol taps auksinė. Sudėkite pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir kepkite 5-6 min.
Žingsnis 2
Mėsą užpilkite pomidorų sultimis ir sudėkite smulkintas džiovintas slyvas. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais. Troškinkite ant silpnos ugnies po dangčiu 1,5-2 val.
Kategorijos