Publikavimo data: 2024-06-08
Švelni prancūziška mėsa su vištienos filė ir bulvėmis
Šis patiekalas gali tapti mėgstamiausiu jūsų šeimoje. Jį labai lengva paruošti, jis kainuoja nedaug, o didelei šeimai atrodo labai šventiškai ir sočiai. Šis patiekalas patiks net išrankiausiam gurmanui.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais. Jei norite, galite filė lengvai pamušti (bus minkštesnė). Pasūdykite filė ir įberkite vištienai skirtų prieskonių. Palikite marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 2
Nulupkite bulves ir supjaustykite plonais žiedais (kad bulvės būtų iškepusios, naudokite orkaitės galią). Bulves pagal skonį pagardinkite druska, 4 valgomaisiais šaukštais majonezo ir, jei norite, krapais.
Žingsnis 3
Į bulves sudėkite šviežius arba konservuotus grybus. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Ant aliejumi pateptos kepimo skardos pirmiausia sudėkite vištienos filė, bulves ir grybus. Šaukite į 180˚C temperatūros orkaitę 45 minutėms.
Žingsnis 5
Kol patiekalas kepa orkaitėje, pomidorus supjaustykite žiedais, o sūrį sutarkuokite vidutine tarka.
Žingsnis 6
Po 45 minučių į patiekalą tokiu pat būdu sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus ir apibarstykite sūriu. Pašaukite į orkaitę 10-15 minučių, kad sūris paruduotų.
Žingsnis 7
Paruoštą patiekalą pabarstykite smulkiai supjaustytais krapais.
Kategorijos