Švelni veršiena orkaitėje su chimichurri padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Švelni veršiena orkaitėje su chimichurri padažu

Veršiena marinate su chimichurri padažu - puikus patiekalas šventiniam stalui. Šis patiekalas mus pasiekė iš Argentinos, kur jis labai populiarus. Jis neįprastas tuo, kad pirmiausia mėsa labai ilgai marinuojama, o paskui taip ilgai kepama žemoje temperatūroje, kad tampa nepaprastai skani. Tam skirta veršiena turi būti jauna, sultinga ir minkšta, tada ji tirpsta burnoje.
Gaminimo laikas
400 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
203 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.75/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelni veršiena orkaitėje su chimichurri padažu Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite druską, pipirus ir rozmariną. Sudėkite garstyčias, česnaką, medų ir supilkite alų. Padarykite mėsoje įpjovimus, sudėkite ją į marinatą ir kelioms valandoms, o geriau - 24 valandoms padėkite į šaldytuvą. Kai mėsa bus marinuota, kepkite ją 130 °C temperatūros orkaitėje ne trumpiau kaip 3 valandas.

Žingsnis 2

Švelni veršiena orkaitėje su chimichurri padažu Žingsnis 2
Paruoškite padažą labai smulkiai supjaustydami paprikas ir saulėje džiovintus pomidorus bei smulkiai sukapokite žoleles. Viską sudėkite į dubenį, suberkite smulkintą česnaką ir prieskonius: raudonėlį, raudonąją aitriąją papriką, druską ir juoduosius pipirus. Supilkite alyvuogių aliejų, įprastą ir balzaminį actą. Naudokite trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Jei norite, į paruoštą padažą galite įdėti daugiau česnakų ir aitriųjų paprikų tiems, kurie mėgsta aštrumą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos