Publikavimo data: 2024-06-09
Švelni veršiena orkaitėje su chimichurri padažu
Veršiena marinate su chimichurri padažu - puikus patiekalas šventiniam stalui. Šis patiekalas mus pasiekė iš Argentinos, kur jis labai populiarus. Jis neįprastas tuo, kad pirmiausia mėsa labai ilgai marinuojama, o paskui taip ilgai kepama žemoje temperatūroje, kad tampa nepaprastai skani. Tam skirta veršiena turi būti jauna, sultinga ir minkšta, tada ji tirpsta burnoje.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite druską, pipirus ir rozmariną. Sudėkite garstyčias, česnaką, medų ir supilkite alų. Padarykite mėsoje įpjovimus, sudėkite ją į marinatą ir kelioms valandoms, o geriau - 24 valandoms padėkite į šaldytuvą. Kai mėsa bus marinuota, kepkite ją 130 °C temperatūros orkaitėje ne trumpiau kaip 3 valandas.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą labai smulkiai supjaustydami paprikas ir saulėje džiovintus pomidorus bei smulkiai sukapokite žoleles. Viską sudėkite į dubenį, suberkite smulkintą česnaką ir prieskonius: raudonėlį, raudonąją aitriąją papriką, druską ir juoduosius pipirus. Supilkite alyvuogių aliejų, įprastą ir balzaminį actą. Naudokite trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Jei norite, į paruoštą padažą galite įdėti daugiau česnakų ir aitriųjų paprikų tiems, kurie mėgsta aštrumą.
Kategorijos