Publikavimo data: 2024-06-23
Švelni vištiena chakhokhbili su grietine
Šio gruziniško patiekalo istorija siekia kelis šimtmečius. Pirmąjį čachochbili receptą 1874 m. receptų knygoje paskelbė Barbara Džordžadzė. Patiekalas buvo gaminamas iš fazano (iš gruzinų kalbos "khokhobi"), kuris buvo kepamas su daug svogūnų, o pabaigoje įdedama prieskonių, acto arba granatų sulčių, šiek tiek palaikoma ir patiekiama. Pomidorai recepte atsirado vėliau, kai jie plačiai paplito.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite vienodo dydžio porcijomis. Vištieną pjaukite ties sąnariais, taip bus daug greičiau.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus. Periodiškai sudrėkinkite peilį šaltu vandeniu, kad pjaustant svogūnus nesudrėktų akys.
Žingsnis 3
Kepkite porcijas keptuvėje be aliejaus, kol taps auksinės spalvos, retkarčiais apversdami, apie 5-7 minutes ant didelės ugnies, tada sumažinkite ugnį.
Žingsnis 4
Į vištieną suberkite smulkintus svogūnus ir kepkite dar 5 minutes. Karštis neturėtų būti per didelis.
Žingsnis 5
Pagal skonį vištieną ir svogūnus pagardinkite prieskoniais ir druska. Česnaką sutarkuokite smulkia tarka arba susmulkinkite kitu jums patinkančiu būdu ir sudėkite į vištieną, gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Paruoškite baltą padažą iš sviesto, miltų ir sultinio: miltus pakepinkite augaliniame aliejuje, atskieskite vandeniu arba sultiniu. Įsitikinkite, kad nėra gumuliukų. Sudėkite padažą ir grietinę į vištieną ir troškinkite ant silpnos ugnies 40 minučių.
Kategorijos