Publikavimo data: 2024-06-08
Švelni vištiena grietinėlės padaže
Vištienai grietinėlės padaže gaminti geriau naudoti krūtinėlę. Prieš tai jai reikėtų nulupti odą. Pageidautina naudoti 15 % grietinėlės. Vietoj paprastų svogūnų galima naudoti baltuosius svogūnus. Jie yra švelnesnio skonio ir ne tokie aštrūs. Taip pat sėkmingas variantas bus naudoti baltąją porų dalį. Česnako, jei norite, galite vartoti ir šviežio, ir džiovinto. Idealus garnyras prie vištienos grietinėlės padaže yra bulvių košė ir virti ryžiai.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi sudėkite svogūnų puseles ir 4-5 min. kepkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Pradėkite kepti vištieną. Sudėkite vištienos gabalėlius prie svogūnų. Maišydami virkite 3-4 minutes, kol mėsa pabals.
Žingsnis 3
Įmaišykite prieskonius ir grietinėlę. Į keptuvę įdėkite sutrintą česnako skiltelę, supilkite grietinėlę ir virkite 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami. Tada pagardinkite druska ir pipirais, išjunkite ugnį. Palikite patiekalą pastovėti 1-2 minutes, išimkite česnaką.
Kategorijos