Švelni vištienos filė, kepta grietinės padaže su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Švelni vištienos filė, kepta grietinės padaže su grybais

Grietinės padažas su grybais, svogūnais, sūriu, petražolėmis ir prieskoniais yra šio vištienos filė patiekalo akcentas. Jis prisotintas grybų skonio, grietinėlės natų - visa tai labai "draugauja" su mėsa ir suteikia jai švelnų skonį bei tekstūrą. Filė šiame padaže nepraranda sultingumo, įsigeria ir tampa labai apetitiška. Šis patiekalas patiks visai šeimai, juo džiaugsis ir sveiko bei sotaus maisto mėgėjai.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
178 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Švelni vištienos filė, kepta grietinės padaže su grybais Žingsnis 1
Supjaustykite filė porcijomis ir jas apskrudinkite. Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Švelni vištienos filė, kepta grietinės padaže su grybais Žingsnis 2
Grybus supjaustykite griežinėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir petražoles. Sūrį sutarkuokite tarka.

Žingsnis 3

Švelni vištienos filė, kepta grietinės padaže su grybais Žingsnis 3
Paruoškite filė padažą. Tam paimkite gilų dubenį ir sudėkite į jį grybus, grietinę, majonezą, svogūną, petražoles, tarkuotą sūrį ir prieskonius. Švelniai išmaišykite.

Žingsnis 4

Švelni vištienos filė, kepta grietinės padaže su grybais Žingsnis 4
Į padažą sudėkite apkeptą mėsą ir išmaišykite. Sudėkite į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite filė 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kiaulienos patiekalai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, sala, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, karšti naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, vištienos filė vakarienė

Kategorijos