Publikavimo data: 2025-08-17
Švelni vištienos filė, kepta grietinės padaže su grybais
Grietinės padažas su grybais, svogūnais, sūriu, petražolėmis ir prieskoniais yra šio vištienos filė patiekalo akcentas. Jis prisotintas grybų skonio, grietinėlės natų - visa tai labai "draugauja" su mėsa ir suteikia jai švelnų skonį bei tekstūrą. Filė šiame padaže nepraranda sultingumo, įsigeria ir tampa labai apetitiška. Šis patiekalas patiks visai šeimai, juo džiaugsis ir sveiko bei sotaus maisto mėgėjai.
Žingsnis 1
Supjaustykite filė porcijomis ir jas apskrudinkite. Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite griežinėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir petražoles. Sūrį sutarkuokite tarka.
Žingsnis 3
Paruoškite filė padažą. Tam paimkite gilų dubenį ir sudėkite į jį grybus, grietinę, majonezą, svogūną, petražoles, tarkuotą sūrį ir prieskonius. Švelniai išmaišykite.
Žingsnis 4
Į padažą sudėkite apkeptą mėsą ir išmaišykite. Sudėkite į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite filė 30-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos