Publikavimo data: 2025-08-19
Švelni vištienos filė su cukinijų įdaru
Vištienos filė yra sveika dietinė mėsa. Joje yra lengvai virškinamų gyvulinių baltymų, kurie būtini viso organizmo ląstelių statybai. Joje yra B grupės vitaminų ir geležies. Vienas iš jų - vištienos filė su cukinijų įdaru. Mėsa gaunasi minkšta, su sultingu įdaru ir prieskonių bei česnakų skoniu.
Žingsnis 1
Sutarkuokite cukiniją ir sūrį stambia tarka. Smulkiai supjaustykite česnaką. Paimkite keptuvę, sudėkite į ją tarkuotas cukinijas ir apkepkite jas svieste.
Žingsnis 2
Į indą sudėkite keptą cukiniją, sudėkite tarkuotą sūrį, smulkiai supjaustytą česnaką ir majonezą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Vištienos filė perpjaukite išilgai į 2 dalis. Lengvai apskrudinkite, pabarstykite druska ir pipirais. Paimkite vieną filė dalį, ant jos sudėkite cukinijų mišinį su sūriu ir majonezu, uždenkite antrąja filė dalimi. Tą patį pakartokite su likusia filė.
Žingsnis 4
Dubenyje gerai išplakite 2 kiaušinius. Į plokščią lėkštę supilkite miltus. Vištienos filė apvoliokite miltuose, tada pamerkite į plaktus kiaušinius.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite filė iš abiejų pusių ant silpnos ugnies, kol įgaus auksinę spalvą.
Kategorijos