Publikavimo data: 2025-08-20
Švelni vištienos krūtinėlė
Vištienos krūtinėlės mėsa yra neutralaus skonio, be riebalinių sluoksnių, o iškepta dažnai būna sausa ir neskani. Tačiau jei ją gerai išmirkysite padaže, rezultatas bus visai kitoks. Paruošta pagal šį receptą vištienos krūtinėlė gaunasi labai minkšta, pikantiška ir viliojanti. Kad pagamintumėte šedevrą, teks šiek tiek padirbėti - ant krūtinėlės padaryti tvarkingus kryžminius pjūvius, ją marinuoti, troškinti su padažu ir tada iškepti.
Žingsnis 1
Sumaišykite agurkus su kefyru, sudėkite maltą imbierą ir kiaušinį ir išmaišykite plaktuvu. Citrinos griežinėlius pabarstykite druska ir aitriąja paprika. Į krūtinėlės įpjovas įdėkite citrinos griežinėlius, įdėkite į gilų indą, užpilkite agurkų ir kefyro padažu ir pabarstykite cinamonu. Mėsa turėtų marinuotis 15 - 20 minučių.
Žingsnis 2
Vištienos krūtinėlę kartu su padažu sudėkite į kepimo indą ir uždenkite folija. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C, įdėkite mėsą ir troškinkite 1 valandą. Tada išimkite krūtinėlę iš padažo ir išimkite citrinos griežinėlius iš įpjovų. Švarią kepimo skardą išklokite folija ir patepkite saulėgrąžų aliejumi, sudėkite ant jos mėsą ir 15-20 min. siųskite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos