Publikavimo data: 2024-06-15
Švelni vištienos krūtinėlė su "Bešamelio" padažu
Įvairūs karšti ir šalti patiekalai iš vištienos krūtinėlės galės papildyti jūsų šventinį ir kasdienį meniu. Ši švelni, lengvai paruošiama, sveika ir dietinė mėsa yra tikra gėrybė šiuolaikinėms šeimininkėms. Todėl kiekviena šeimininkė svajoja užpildyti savo kulinarinę knygą nauju originaliu receptu iš vištienos. Mūsų švelnaus troškinio su vištiena ir prancūzišku padažu receptas jai padės tai padaryti.
Žingsnis 1
Supjaustykite paruoštą vištienos krūtinėlę ir sudėkite į maišytuvą. Gerai susmulkinkite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morką sutarkuokite stambia tarka. Kepkite keptuvėje su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi.
Žingsnis 2
Į keptuvę sudėkite maltą vištienos krūtinėlę ir kepkite penkias minutes. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į keptuvę, kepkite dar kelias minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite bešamelio padažą. Sviestą ištirpinkite sunkiu dugnu puode, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Toliau maišykite ir plona srovele supilkite pieną. Kad būtų patogiau, galite naudoti plaktuvą. Virkite, kol sutirštės. Įberkite žiupsnelį druskos ir muskato riešuto ir išjunkite ugnį. Padažas turi būti tirštas, tirštos grietinės konsistencijos.
Žingsnis 4
Paruoškite sausą kepimo indą, ant dugno užpilkite šiek tiek bešamelio padažo ir išdėliokite lazanijos lakštus. Ant viršaus sudėkite vištieną, tada sluoksnį bešamelio ir tarkuotą sūrį. Viršų uždenkite lazanijos lakštais. Pakartokite šiuos sluoksnius, jų skaičius priklauso nuo formos dydžio. Paskutinį sluoksnį uždenkite lakštais, užpilkite bešamelio padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite šioje temperatūroje 30 minučių.
Kategorijos