Švelni vištienos krūtinėlė su "Bešamelio" padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Švelni vištienos krūtinėlė su "Bešamelio" padažu

Įvairūs karšti ir šalti patiekalai iš vištienos krūtinėlės galės papildyti jūsų šventinį ir kasdienį meniu. Ši švelni, lengvai paruošiama, sveika ir dietinė mėsa yra tikra gėrybė šiuolaikinėms šeimininkėms. Todėl kiekviena šeimininkė svajoja užpildyti savo kulinarinę knygą nauju originaliu receptu iš vištienos. Mūsų švelnaus troškinio su vištiena ir prancūzišku padažu receptas jai padės tai padaryti.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelni vištienos krūtinėlė su "Bešamelio" padažu Žingsnis 1
Supjaustykite paruoštą vištienos krūtinėlę ir sudėkite į maišytuvą. Gerai susmulkinkite. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morką sutarkuokite stambia tarka. Kepkite keptuvėje su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi.

Žingsnis 2

Švelni vištienos krūtinėlė su "Bešamelio" padažu Žingsnis 2
Į keptuvę sudėkite maltą vištienos krūtinėlę ir kepkite penkias minutes. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į keptuvę, kepkite dar kelias minutes.

Žingsnis 3

Švelni vištienos krūtinėlė su "Bešamelio" padažu Žingsnis 3
Paruoškite bešamelio padažą. Sviestą ištirpinkite sunkiu dugnu puode, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Toliau maišykite ir plona srovele supilkite pieną. Kad būtų patogiau, galite naudoti plaktuvą. Virkite, kol sutirštės. Įberkite žiupsnelį druskos ir muskato riešuto ir išjunkite ugnį. Padažas turi būti tirštas, tirštos grietinės konsistencijos.

Žingsnis 4

Švelni vištienos krūtinėlė su "Bešamelio" padažu Žingsnis 4
Paruoškite sausą kepimo indą, ant dugno užpilkite šiek tiek bešamelio padažo ir išdėliokite lazanijos lakštus. Ant viršaus sudėkite vištieną, tada sluoksnį bešamelio ir tarkuotą sūrį. Viršų uždenkite lazanijos lakštais. Pakartokite šiuos sluoksnius, jų skaičius priklauso nuo formos dydžio. Paskutinį sluoksnį uždenkite lakštais, užpilkite bešamelio padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite šioje temperatūroje 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos