Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnios cukinijos su kalakutiena
Cukinija pas mus atkeliavo iš šiaurės Meksikos, kur iš pradžių buvo naudojamos tik jos sėklos. Iš cukinijos gaminami įvairūs patiekalai. Nors jos neturi ypatingo skonio, yra labai paplitusios. Kartu su sultinga kalakutiena ir daržovėmis cukinijos yra švelnaus aromato ir nuostabaus skonio.
Žingsnis 1
Kalakutienos filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, pamarinuokite sojų padaže ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 2
Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais, morkas nulupkite ir supjaustykite strypeliais. Jei cukinija jauna, odelės lupti nereikia, taip pat supjaustykite kubeliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Kepimo formoje sumaišykite daržoves ir mėsą, įpilkite augalinio aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Taip pat įdėkite smulkiai supjaustyto česnako. Siųskite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 4
Tada išimkite formą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir padėkite dar 10 minučių. Patiekalas paruoštas.
Kategorijos