Švelnios įdarytos paprikos su fetos sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Švelnios įdarytos paprikos su fetos sūriu

Įdarytos paprikos yra Lotynų Amerikos patiekalas, žinomas jau daugelį šimtmečių. Šiam patiekalui naudojamos sultingos, mėsingos paprikos storomis sienelėmis. Fetos sūris yra tradicinis graikiškas sūris, gaminamas iš avių pieno su nedideliu ožkų pieno priedu. Šis sūris puikiai dera su paprikomis ir suteikia patiekalui švelnų ir apetitą žadinantį skonį.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Švelnios įdarytos paprikos su fetos sūriu Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus ir aštriu peiliu smulkiai supjaustykite. Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, apkepkite maltą mėsą ir smulkiai supjaustytą svogūną. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į keptuvę.

Žingsnis 2

Švelnios įdarytos paprikos su fetos sūriu Žingsnis 2
Perpjaukite paprikas per pusę ir sudėkite jas ant kepimo skardos su folija ant dugno. Kiekvieną paprikos pusę patepkite augaliniu aliejumi.

Žingsnis 3

Švelnios įdarytos paprikos su fetos sūriu Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Į apkeptą faršą sudėkite kubeliais supjaustytą fetos sūrį ir plaktus kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 4

Švelnios įdarytos paprikos su fetos sūriu Žingsnis 4
Ant kiekvienos paprikos pusės užtepkite įdaro, viršų apibarstykite stambiai tarkuotu kietuoju sūriu. Kepkite 25 minutes 220⁰C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, įdarytos daržovės, paprasta, pietūs, vakarienė, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, ryžių patiekalai, receptas su vaizdo įrašu, be įprastų alergenų, receptų knyga, pomidorų užkandžiai

Kategorijos