Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnios įdarytos paprikos su fetos sūriu
Įdarytos paprikos yra Lotynų Amerikos patiekalas, žinomas jau daugelį šimtmečių. Šiam patiekalui naudojamos sultingos, mėsingos paprikos storomis sienelėmis. Fetos sūris yra tradicinis graikiškas sūris, gaminamas iš avių pieno su nedideliu ožkų pieno priedu. Šis sūris puikiai dera su paprikomis ir suteikia patiekalui švelnų ir apetitą žadinantį skonį.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus ir aštriu peiliu smulkiai supjaustykite. Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, apkepkite maltą mėsą ir smulkiai supjaustytą svogūną. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į keptuvę.
Žingsnis 2
Perpjaukite paprikas per pusę ir sudėkite jas ant kepimo skardos su folija ant dugno. Kiekvieną paprikos pusę patepkite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Į apkeptą faršą sudėkite kubeliais supjaustytą fetos sūrį ir plaktus kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Ant kiekvienos paprikos pusės užtepkite įdaro, viršų apibarstykite stambiai tarkuotu kietuoju sūriu. Kepkite 25 minutes 220⁰C temperatūroje.
Kategorijos