Publikavimo data: 2024-06-16
Švelnios kepenys grietinėje ir sodoje
Dažnai šeimininkes šiek tiek gąsdina kepenų paruošimas, nes jos gali išeiti kietos, jei ilgai ir metodiškai jų nemušite ar nemirkysite įvairiuose marinatuose. Tačiau kepenėlių grietinėje su soda receptas yra tiesiog išsigelbėjimas visoms virėjoms, nes jis leidžia paruošti tobulas kepenėles, sugaištant vos 30 minučių gyvo laiko.
Žingsnis 1
Supjaustykite kepenis plonais, maždaug 2 cm pločio gabalėliais. Gausiai pabarstykite jas soda, išmaišykite, kad ji patektų ant visų gabalėlių, ir palikite pastovėti bent 4 valandas.
Žingsnis 2
Po 4 valandų kepenėles gerai nuplaukite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir siųskite kepti įkaitintame augaliniame aliejuje po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir išsiųskite kepti į atskirą keptuvę, kol apskrus. Tada paimkite didelį puodą ir sudėkite į jį ingredientus tokia tvarka: kepenys, svogūnai, grietinė, kepenys, svogūnai, grietinė ir t. t. Viską troškinkite apie 30 minučių ant vidutinės ugnies po dangčiu.
Kategorijos