Švelnios kepenys grietinėje ir sodoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Švelnios kepenys grietinėje ir sodoje

Dažnai šeimininkes šiek tiek gąsdina kepenų paruošimas, nes jos gali išeiti kietos, jei ilgai ir metodiškai jų nemušite ar nemirkysite įvairiuose marinatuose. Tačiau kepenėlių grietinėje su soda receptas yra tiesiog išsigelbėjimas visoms virėjoms, nes jis leidžia paruošti tobulas kepenėles, sugaištant vos 30 minučių gyvo laiko.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
166 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.96/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelnios kepenys grietinėje ir sodoje Žingsnis 1
Supjaustykite kepenis plonais, maždaug 2 cm pločio gabalėliais. Gausiai pabarstykite jas soda, išmaišykite, kad ji patektų ant visų gabalėlių, ir palikite pastovėti bent 4 valandas.

Žingsnis 2

Švelnios kepenys grietinėje ir sodoje Žingsnis 2
Po 4 valandų kepenėles gerai nuplaukite, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir siųskite kepti įkaitintame augaliniame aliejuje po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 3

Švelnios kepenys grietinėje ir sodoje Žingsnis 3
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir išsiųskite kepti į atskirą keptuvę, kol apskrus. Tada paimkite didelį puodą ir sudėkite į jį ingredientus tokia tvarka: kepenys, svogūnai, grietinė, kepenys, svogūnai, grietinė ir t. t. Viską troškinkite apie 30 minučių ant vidutinės ugnies po dangčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos