Publikavimo data: 2024-06-15
Švelnios kepenys su daržovėmis
Kepenys yra vienas iš naudingiausių šalutinių produktų, rimtai ir ilgam įsitvirtinusių tradicinėje Europos virtuvėje. Jos yra maistingos, turi daug baltymų, vitaminų ir mikroelementų. Be to, kepenys puikiai dera su daugeliu garnyrų, daržovių ir vaisių. Todėl vaizduotės galimybės dirbant su kepenimis yra neribotos. Siūlome jums paprastą ir skanų kepenėlių su sezoninėmis daržovėmis gaminimo receptą.
Žingsnis 1
Paruoštas kepenis supjaustykite dideliais kubeliais. Paruoštus svogūnus ir morkas supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, papriką - vidutinio storio griežinėliais, o pomidorus - vidutinio storio griežinėliais.
Žingsnis 2
Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite saulėgrąžų aliejų ir gerai įkaitinkite. Į keptuvę sudėkite svogūną, tada morkas. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Į keptuvę su svogūnu ir morkomis sudėkite paruoštas kepenėles. Kepkite nuolat maišydami 10 minučių. Sudėkite supjaustytas paprikas ir pomidorus. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių. Įberkite druskos, Provanso žolelių ir išmaišykite. Pačioje pabaigoje įpilkite grietinės ir troškinkite dar 5 minutes.
Kategorijos