Publikavimo data: 2025-08-19
Švelnios keptos bulvės su sūriu
Bulvių patiekalai yra labai populiarūs ir visų mėgstami. Renkantis patiekalus šventiniam stalui, neretai pasirenkamos puikios keptos bulvės. Tobulų bulvių derinys su mėlynuoju sūriu intriguoja. Šio patiekalo skoniai yra sudėtingi, todėl neįmanoma atsiplėšti nuo patiekalo. Dėl keptos sūrio plutos ir švelnaus minkštimo šis patiekalas tampa mėgstamiausiu šventiniu patiekalu.
Žingsnis 1
Nedideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą. Į ištirpintą sviestą nuolat maišydami apie 2 min. suberkite miltus. Suberkite čiobrelius, druską ir pipirus. Palaipsniui supilkite pieną ir toliau virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol sutirštės, apie 3 minutes.
Žingsnis 2
Į keptuvę suberkite mėlynąjį sūrį ir maišykite apie 3 minutes, kad sūris išsilydytų. Bulves supjaustykite apskritais griežinėliais. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite 1/4 griežinėliais supjaustytų bulvių ir užpilkite maždaug 3/4 puodelio paruošto pieno padažo. Tada pakartokite bulvių ir padažo sluoksnius.
Žingsnis 3
Sutarkuokite kietąjį sūrį. Paskutinį sluoksnį pabarstykite smulkintu sūriu. Uždenkite formą dangčiu arba folija. Kepkite bulves įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tada nuimkite dangtį arba foliją ir kepkite bulves dar apie 40 minučių, kol bulvės suminkštės. Išimkite bulves iš orkaitės ir palikite 10-15 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
Kategorijos