Publikavimo data: 2024-09-21
Švelnios vištienos kepenėlės su moliūgais ir svogūnais
Daugelis namų šeimininkių dažnai nuvertina kepenis dėl jų specifinio skonio ir kvapo, tačiau kulinarijoje kepenys yra labai vertingas produktas, su kuriuo virėjai elgiasi itin atsargiai. Verta pasidomėti visame pasaulyje garsaus foie gras pavyzdžiu. Tinkamai paruoštos vištienos kepenėlės tampa ne tik sveiku, bet ir neįtikėtinai skaniu patiekalu, o tai puikiai įrodo švelnių vištienos kepenėlių su moliūgais ir svogūnais receptas.
Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite mažais kubeliais, o svogūną - plonais pusžiedžiais. Kepkite svogūną augaliniame aliejuje, kol suminkštės, tada sudėkite moliūgą. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į svogūną bei moliūgą, viską kartu kepkite apie 10 minučių.
Žingsnis 2
Sumaišykite miltus su trupučiu druskos ir pipirų ir apvoliokite juose kepenis. Kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Į apkeptas kepenėles sudėkite virtą svogūną ir moliūgą, viską pagal skonį pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir paprikomis, išmaišykite ir troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies apie 5 minutes.
Kategorijos