Publikavimo data: 2024-06-16
Švelnūs blyneliai su lašiša ir sūriu
Blyneliai su lašiša ir sūriu - subtilus ir labai skanus užkandis. Švelniai sūdyta lašiša ir sūris sukuria labai harmoningą skonio derinį. Kaip blynų įdarą galite naudoti lašišą, upėtakį ar šlakius, svarbiausia, kad žuvis būtų lengvai sūdyta. Tinka minkštas sūris: kreminis, varškės arba "Philadelphia". Tokius blynus galima patiekti su žalumynais, citrinos griežinėliais, šviežiomis daržovėmis, alyvuogių žiedais. Šis patiekalas įspūdingai atrodo ant šventinio stalo bet kokios šventės proga.
Žingsnis 1
Paruoškite blynų tešlą: įmuškite 3 kiaušinius ir išplakite juos iki putų. Įpilkite 1 puodelį pieno, druskos, cukraus ir miltų mažomis porcijomis, palaipsniui maišydami tešlą. Kai ji taps vientisa, supilkite likusį pieną ir supilkite augalinį aliejų. Leiskite tešlai pailsėti 20 minučių.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir lengvai patepkite ją augaliniu aliejumi. Tada kepkite plonus blynelius iš abiejų pusių, neįpildami aliejaus į keptuvę.
Žingsnis 3
Atvėsusį blyną aptepkite lydytu sūriu. Iš anksto išimkite sūrį iš šaldytuvo, kad jis taptų elastingesnis. Tada sudėkite žuvies gabalėlius ir susukite blyną į voką.
Kategorijos