Publikavimo data: 2024-06-23
Švelnus chakhokhbili su grietinės padažu
Šiais laikais chakhokhbili dažniausiai gaminamas iš vištienos. Vištiena yra ne tik maistingas, bet ir mažai kaloringas produktas. Vištienoje yra daugiau baltymų nei jautienoje ar liesoje kiaulienoje. Joje taip pat gausu B grupės vitaminų ir mineralinių medžiagų. O naminių ūkiuose auginamų naminių paukščių mėsa yra dar maistingesnė, nes naminių viščiukų racione nėra pramoninių pašarų, o tik natūralūs grūdai, sausa žolė, virtos jų ūkyje auginamos daržovės. Visa tai suteikia mėsai sodrų skonį.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Pjaukite ties sąnariais, nes taip greičiau iškepsite. Turėtumėte turėti apie 14 gabaliukų.
Žingsnis 2
Nulupkite svogūnus ir morkas ir juos nuplaukite. Svogūnus ir pomidorus smulkiai supjaustykite, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Kepkite vištieną iš visų pusių 10-12 minučių, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 4
Į vištieną sudėkite paruoštus svogūnus, morkas ir pomidorus ir retkarčiais pamaišydami troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 5
Į daržoves sudėkite grietinę, žoleles, prieskonius ir išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 20 minučių ant silpnos ugnies. Jei norite, kad padažo būtų daugiau, kartu su grietine įpilkite 100 ml karšto vandens.
Kategorijos