Publikavimo data: 2024-10-15
Švelnūs cukinijų ikrai su majonezu
Dėl to, kad į cukinijų ikrų sudėtį įmaišėme majonezo, patiekalas tampa švelnus, o jo tekstūra - kreminė. Net ir tie, kurie ne itin mėgsta cukinijų patiekalus, mielai paragaus šių labai skanių ir aromatingų ikrų.
Žingsnis 1
Nulupkite cukinijų odelę. Supjaustykite jas stambiais gabalais ir, jei reikia, iš vidurio pašalinkite sėklas. Sutarkuokite gabalėlius tarkavimo mašina arba susmulkinkite juos blenderiu ar mėsmale.
Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūną. Tai galima padaryti trintuvu arba permalti per mėsmalę. Susmulkintas cukinijas ir svogūnus sumaišykite storadugniame puode arba katilinėje. Į daržoves įpilkite majonezo, saulėgrąžų aliejaus ir pomidorų pastos. Maišykite mišinį iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Ikrus virkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Tada virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Maždaug po valandos virimo į daržoves suberkite prieskonius, lauro lapą, saldiklį ir druską. Išmaišykite ir virkite dar valandą.
Žingsnis 4
Paruoštus cukinijų ikrus su majonezu atsargiai sudėkite į sterilius stiklainius ir užsukite dangtelius. Apverskite indelius dangteliais, padėkite ant lygaus paviršiaus, suvyniokite ir palikite 24 valandoms, kol visiškai atvės. Atvėsusius ikrus jau galima padėti į nuolatinę laikymo vietą.
Kategorijos