Švelnūs cukinijų ikrai su majonezu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-15

Švelnūs cukinijų ikrai su majonezu

Dėl to, kad į cukinijų ikrų sudėtį įmaišėme majonezo, patiekalas tampa švelnus, o jo tekstūra - kreminė. Net ir tie, kurie ne itin mėgsta cukinijų patiekalus, mielai paragaus šių labai skanių ir aromatingų ikrų.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
98 kcal.
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelnūs cukinijų ikrai su majonezu Žingsnis 1
Nulupkite cukinijų odelę. Supjaustykite jas stambiais gabalais ir, jei reikia, iš vidurio pašalinkite sėklas. Sutarkuokite gabalėlius tarkavimo mašina arba susmulkinkite juos blenderiu ar mėsmale.

Žingsnis 2

Švelnūs cukinijų ikrai su majonezu Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūną. Tai galima padaryti trintuvu arba permalti per mėsmalę. Susmulkintas cukinijas ir svogūnus sumaišykite storadugniame puode arba katilinėje. Į daržoves įpilkite majonezo, saulėgrąžų aliejaus ir pomidorų pastos. Maišykite mišinį iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Švelnūs cukinijų ikrai su majonezu Žingsnis 3
Ikrus virkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Tada virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Maždaug po valandos virimo į daržoves suberkite prieskonius, lauro lapą, saldiklį ir druską. Išmaišykite ir virkite dar valandą.

Žingsnis 4

Švelnūs cukinijų ikrai su majonezu Žingsnis 4
Paruoštus cukinijų ikrus su majonezu atsargiai sudėkite į sterilius stiklainius ir užsukite dangtelius. Apverskite indelius dangteliais, padėkite ant lygaus paviršiaus, suvyniokite ir palikite 24 valandoms, kol visiškai atvės. Atvėsusius ikrus jau galima padėti į nuolatinę laikymo vietą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos