Švelnūs cukinijų ikrai su majonezu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-15

Švelnūs cukinijų ikrai su majonezu

Dėl to, kad į cukinijų ikrų sudėtį įmaišėme majonezo, patiekalas tampa švelnus, o jo tekstūra - kreminė. Net ir tie, kurie ne itin mėgsta cukinijų patiekalus, mielai paragaus šių labai skanių ir aromatingų ikrų.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
98 kcal.
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Švelnūs cukinijų ikrai su majonezu Žingsnis 1
Nulupkite cukinijų odelę. Supjaustykite jas stambiais gabalais ir, jei reikia, iš vidurio pašalinkite sėklas. Sutarkuokite gabalėlius tarkavimo mašina arba susmulkinkite juos blenderiu ar mėsmale.

Žingsnis 2

Švelnūs cukinijų ikrai su majonezu Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūną. Tai galima padaryti trintuvu arba permalti per mėsmalę. Susmulkintas cukinijas ir svogūnus sumaišykite storadugniame puode arba katilinėje. Į daržoves įpilkite majonezo, saulėgrąžų aliejaus ir pomidorų pastos. Maišykite mišinį iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Švelnūs cukinijų ikrai su majonezu Žingsnis 3
Ikrus virkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Tada virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami. Maždaug po valandos virimo į daržoves suberkite prieskonius, lauro lapą, saldiklį ir druską. Išmaišykite ir virkite dar valandą.

Žingsnis 4

Švelnūs cukinijų ikrai su majonezu Žingsnis 4
Paruoštus cukinijų ikrus su majonezu atsargiai sudėkite į sterilius stiklainius ir užsukite dangtelius. Apverskite indelius dangteliais, padėkite ant lygaus paviršiaus, suvyniokite ir palikite 24 valandoms, kol visiškai atvės. Atvėsusius ikrus jau galima padėti į nuolatinę laikymo vietą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, daržovių ikrai, įspūdingas receptas, paprastai, mažai kalorijų, baklažanų sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, paprikų sezonas, česnakų sezonas, jūsų receptai, be įprastų alergenų, namų receptai, receptų knyga, baklažanų užkandžiai, pomidorų užkandžiai, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos