Publikavimo data: 2025-08-19
Švelnūs garuose virti vištienos kotletai su pienu
Vištienos kotletai, virti garuose su pienu - kuo sveikesnis ir nesunkiai paruošiamas patiekalas. Tokie kotletai būna švelnūs ir visai neišsausėję. Juose gausu baltymų ir beveik nėra riebalų. Šis patiekalas puikiai tinka vaikams ir sveikos mitybos besilaikantiems žmonėms.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę sumalkite mėsmale arba susmulkinkite blenderiu. Lengvai išspauskite duoną iš pieno ir sumalkite ją kartu su vištienos krūtinėle. Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Sumaišykite faršą iki vientisos masės. Suformuokite kotletus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
Žingsnis 2
Kotletus kepkite garintuve. Jei jo neturite, ant ugnies pastatykite puodą su trupučiu vandens, užvirinkite, ant viršaus uždenkite puodą ir uždėkite nuvarvintą indą. Sudėkite kotletus į durklą, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Kotletus sudėkite ant šviežių salotų lapų ir patiekite su granatų padažu.
Kategorijos