Publikavimo data: 2024-06-08
Švelnus jautienos suflė
Šis senovinis oro desertas buvo išrastas Prancūzijoje, tačiau visi europiečiai jį gamina jau daugiau nei šimtą metų ir laiko jį savu. Technologijos universalumas slypi tame, kad suflė galima gaminti beveik iš bet kokio produkto, ir jie visada būna švelnūs, orūs ir sveiki. Tai gali būti saldus desertas iš uogų, dietinis patiekalas iš daržovių ir aromatingas mėsos ar žuvies suflė. Mūsų receptas yra idealus variantas jautienai gaminti.
Žingsnis 1
Paruoštą mėsą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Jautieną ir svogūnus sumalkite mėsmale. Į gautą faršą įmaišykite kiaušinių trynius ir druską. Kad jautienos suflė taptų puri ir orinė, masę gerai suplakite mikseriu. Atskirai išplakite baltymus su nedideliu kiekiu druskos iki elastingų putų. Kad rezultatas būtų puikus, naudokite iš anksto atšaldytus baltymus.
Žingsnis 2
Į maltą mėsą įmaišykite plaktus baltymus. Tai darykite nedidelėmis porcijomis, po kiekvienos porcijos atsargiai maišydami mentele. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją faršą. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite valandą 180 °C temperatūroje. Išimkite iš orkaitės ir iš karto perkelkite į lėkštę, nes karštą suflė lengviau išimti iš formos.
Kategorijos