Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnus jautienos troškinys su makaronais
Tokiam patiekalui paruošti daug laiko nereikia. Burnoje tirpstanti jautiena, paruošta keptuvėje su daugybe žalumynų, yra tiesiog skonių šventė. Toks patiekalas papuoš gražiausią šventę, bet kokią iškilmę, taip pat patiks artimiesiems per šeimos ramią vakarienę. Paruoškite tokį patiekalą iš jautienos arba veršienos, pagardintą baltuoju vynu ir daugybe žalumynų. Šviežios prieskoninės žolelės suteiks patiekalui skonio ir sodrumo.
Žingsnis 1
Atšildytą mėsą supjaustykite ant pjaustymo lentos porcijomis arba mažais kubeliais. Virkite su lauro lapu ir pipirų grūdeliais, be druskos. Mėsą virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Į trintuvo dubenį sudėkite graikinius riešutus, kalendrą, nuluptą česnaką ir aštriąją papriką, prieš tai išvalytą nuo sėklų.
Žingsnis 3
Maisto produktus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, kad gautųsi riešutų pasta. Sumaišykite pastą su grietinėle, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, pakepinkite keptuvėje, suberkite miltus ir porą minučių pakepinkite. Pamirkykite peilį šaltame vandenyje, kad svogūnai nesudrėkintų akių.
Žingsnis 5
Į svogūnus sudėkite paruoštą mėsą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite kelias minutes nuolat maišydami, kad svogūnai nesudegtų.
Žingsnis 6
Supilkite padažą į mėsą ir svogūnus ir troškinkite 7-10 minučių, kol suminkštės. Įberkite mėgstamų prieskonių ir žolelių. Patiekite su bet kokiu garnyru.
Kategorijos