Publikavimo data: 2024-06-15
Švelnus kepenų troškinys
Subproduktai visur plačiai naudojami karštiems ir šaltiems užkandžiams gaminti. Vištienos kepenėlės yra rekordininkės tarp jų. Tai skaniausia ir lengviausiai paruošiama paukščio dalis. Būtent todėl jos pirmauja pagal vartojimą Europoje, jau seniai išsikovojo savo vietą mūsų virtuvėje. Siūlome jums labai paprastą ir kartu originalų švelnaus kepenėlių troškinio receptą.
Žingsnis 1
Paruoštas kepenis sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite. Taip pat susmulkinkite svogūną.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite kepenis, druską, pipirus, kiaušinius ir svogūnus. Visus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite formą, ištepkite ją sviestu. Į formą supilkite paruoštą masę. Dėkite formą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 50 minučių. Paruošimą nustatykite pagal kepenėlių išvaizdą, jos turi patamsėti. Keptuvę pradurkite mediniu pagaliuku, jis turi likti švarus.
Kategorijos