Švelnūs lašinių kotletai su malta jautiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Švelnūs lašinių kotletai su malta jautiena

Kotletai pagal šį receptą būna labai skanūs, švelnūs ir rafinuoti. Jų sudėtyje yra ne tik jautienos, bet ir šviežių taukų. Dėl taukų malta jautiena kotletuose tampa labai minkšta, sultinga ir išlaiko apetitą keliančią tekstūrą. Tokie kotletai nebus sausi ir standūs. Kiaulės taukai tolygiai prisotina sausą maltą mėsą riebalais, todėl nesugadina kotletų vientisumo.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
350 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
31 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelnūs lašinių kotletai su malta jautiena Žingsnis 1
Paimkite lašinius ir kruopščiai nupjaukite jų odą. Mėsą ir lašinius nuplaukite, supjaustykite gabalėliais. Nuvalykite svogūną, smulkiai supjaustykite. Viską sumalkite mėsmale.

Žingsnis 2

Švelnūs lašinių kotletai su malta jautiena Žingsnis 2
Į visus ingredientus įmuškite 2 kiaušinius, įberkite juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį. Kruopščiai išminkykite mėsą būsimiems kotletams.

Žingsnis 3

Švelnūs lašinių kotletai su malta jautiena Žingsnis 3
Atskirkite nedidelį kiekį maltos mėsos, suformuokite kotletą ir į vidų įdėkite tarkuoto sūrio bei majonezo. Taip suformuokite visus kotletus ir apvoliokite juos miltuose.

Žingsnis 4

Švelnūs lašinių kotletai su malta jautiena Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Tada sumažinkite ugnį ir į kotletus įpilkite šiek tiek verdančio vandens, uždenkite keptuvę dangčiu, troškinkite patiekalą 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos