Publikavimo data: 2024-06-08
Švelnūs lašinių kotletai su malta jautiena
Kotletai pagal šį receptą būna labai skanūs, švelnūs ir rafinuoti. Jų sudėtyje yra ne tik jautienos, bet ir šviežių taukų. Dėl taukų malta jautiena kotletuose tampa labai minkšta, sultinga ir išlaiko apetitą keliančią tekstūrą. Tokie kotletai nebus sausi ir standūs. Kiaulės taukai tolygiai prisotina sausą maltą mėsą riebalais, todėl nesugadina kotletų vientisumo.
Žingsnis 1
Paimkite lašinius ir kruopščiai nupjaukite jų odą. Mėsą ir lašinius nuplaukite, supjaustykite gabalėliais. Nuvalykite svogūną, smulkiai supjaustykite. Viską sumalkite mėsmale.
Žingsnis 2
Į visus ingredientus įmuškite 2 kiaušinius, įberkite juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį. Kruopščiai išminkykite mėsą būsimiems kotletams.
Žingsnis 3
Atskirkite nedidelį kiekį maltos mėsos, suformuokite kotletą ir į vidų įdėkite tarkuoto sūrio bei majonezo. Taip suformuokite visus kotletus ir apvoliokite juos miltuose.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Tada sumažinkite ugnį ir į kotletus įpilkite šiek tiek verdančio vandens, uždenkite keptuvę dangčiu, troškinkite patiekalą 15-20 minučių.
Kategorijos