Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnūs lydekos kotletai su pienu
Lydekos patiekalai pagrįstai laikomi dietiniais. Šios žuvies skerdena yra gana mėsinga, tačiau joje yra nedidelis kiekis riebalų. Kadangi lydekos sudėtyje yra daug smulkių kaulų, sėkmingiausias jos paruošimo variantas - mėsos malimas per mėsmalę. Minkštumas pasiekiamas paruoštus kotletus troškinant piene. Šis patiekalas tiks ir suaugusiųjų, ir vaikų skoniui.
Žingsnis 1
Pamirkykite duoną piene ir palikite 3 minutes, tada gerai nuspauskite, kad kuo mažiau drėgmės patektų į faršą. Žuvies filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir du kartus kartu su duona pertrinkite per mėsmalę, kad būtinai sumaltumėte smulkiausius kaulus.
Žingsnis 2
Į faršą suberkite manų kruopas, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Mišinį maišykite 5 minutes iki vientisos masės. Taip ingredientai gerai susijungs ir maltinukai taps tirštesni.
Žingsnis 3
Iš maltos mėsos suformuokite plokščius kotletus. Kiekvieną kotletą apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 4
Kepkite kotletus įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus plutelė.
Žingsnis 5
Sudėkite kotletus į puodą ir užpilkite juos pienu, likusiu nuo išmirkytos duonos. Keptuvėje uždengtu dangčiu troškinkite kotletus ant silpnos ugnies, kol pienas išgaruos.
Kategorijos