Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnūs lydekų mėsos kukuliai pomidorų padaže
Pike mėsos kukuliai su ryžiais pomidorų padaže būna sultingi ir minkšti. Pomidorų pastą galima pakeisti grietine, tada mėsos kukuliai bus minkštesni. Kadangi žuvis sumalama į maltą mėsą, šį patiekalą galima patiekti mažiems vaikams.
Žingsnis 1
Nuplautas kruopas užpilkite šaltu vandeniu ir išvirkite. Išvirusius ryžius atvėsinkite. Per mėsmalę smulkia tarka pertrinkite lydekos filė ir vieną nuluptą svogūną. Kad žuvies kaulai būtų gerai susmulkinti, mišinį pasukite bent tris kartus. Sudėkite maltą mėsą į dubenį, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Sudėkite virtus ryžius, česnaką, žoleles, druską, pipirus ir dar kartą išmaišykite. Dubenį įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite daržoves, kol suminkštės. Į nedidelį dubenėlį įpilkite 1 puodelį virinto vandens ir jame atskieskite pomidorų pastą. Supilkite į keptuvę, uždenkite ir troškinkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Išimkite faršą iš šaldytuvo ir pradėkite formuoti mėsos kukulius. Paimkite šiek tiek maltos mėsos, suformuokite rutuliuką, pamirkykite jį miltuose ir dėkite ant pjaustymo lentelės. Tada atsargiai sudėkite gautus ruošinius į keptuvę su padažu. Kepkite po dangčiu 7 minutes. Dabar supilkite 1½ puodelio virinto vandens, uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 40 minučių.
Kategorijos