Švelnūs lydekų mėsos kukuliai pomidorų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Švelnūs lydekų mėsos kukuliai pomidorų padaže

Pike mėsos kukuliai su ryžiais pomidorų padaže būna sultingi ir minkšti. Pomidorų pastą galima pakeisti grietine, tada mėsos kukuliai bus minkštesni. Kadangi žuvis sumalama į maltą mėsą, šį patiekalą galima patiekti mažiems vaikams.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
106 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.04/5 (25 bal.)

Žingsnis 1

Švelnūs lydekų mėsos kukuliai pomidorų padaže Žingsnis 1
Nuplautas kruopas užpilkite šaltu vandeniu ir išvirkite. Išvirusius ryžius atvėsinkite. Per mėsmalę smulkia tarka pertrinkite lydekos filė ir vieną nuluptą svogūną. Kad žuvies kaulai būtų gerai susmulkinti, mišinį pasukite bent tris kartus. Sudėkite maltą mėsą į dubenį, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Sudėkite virtus ryžius, česnaką, žoleles, druską, pipirus ir dar kartą išmaišykite. Dubenį įdėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Švelnūs lydekų mėsos kukuliai pomidorų padaže Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite daržoves, kol suminkštės. Į nedidelį dubenėlį įpilkite 1 puodelį virinto vandens ir jame atskieskite pomidorų pastą. Supilkite į keptuvę, uždenkite ir troškinkite 5 minutes.

Žingsnis 3

Švelnūs lydekų mėsos kukuliai pomidorų padaže Žingsnis 3
Išimkite faršą iš šaldytuvo ir pradėkite formuoti mėsos kukulius. Paimkite šiek tiek maltos mėsos, suformuokite rutuliuką, pamirkykite jį miltuose ir dėkite ant pjaustymo lentelės. Tada atsargiai sudėkite gautus ruošinius į keptuvę su padažu. Kepkite po dangčiu 7 minutes. Dabar supilkite 1½ puodelio virinto vandens, uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos