Švelnūs mėsos kukuliai grybų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Švelnūs mėsos kukuliai grybų padaže

Subtilus ir švelnus mėsos kukulių skonis dera su ryškiu padažo skoniu. Padažas su maža paslaptimi.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
180 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.27/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Švelnūs mėsos kukuliai grybų padaže Žingsnis 1
Išvirkite ryžius, kol jie taps al dente. Atvėsinkite, sudėkite į maltą mėsą ir sumaišykite. Suformuokite mėsos kukulius.

Žingsnis 2

Švelnūs mėsos kukuliai grybų padaže Žingsnis 2
Mėsos kukuliai 2-3 minutes dalimis verdami verdančiame vandenyje, būtinai pasūdykite vandenį. Atsargiai ištraukite juos dantytu šaukštu.

Žingsnis 3

Švelnūs mėsos kukuliai grybų padaže Žingsnis 3
Padažo gamyba. Padažui pagaminti reikės mažos gudrybės. Džiovintus grybus sumalame į miltus kavos malūnėliu. Labai patogu ir skanu. Tokie miltai bet kokį patiekalą prisotina grybų skonio.

Žingsnis 4

Švelnūs mėsos kukuliai grybų padaže Žingsnis 4
Mano yra laukiniai grybai. Labai skanu su pievagrybiais.

Žingsnis 5

Švelnūs mėsos kukuliai grybų padaže Žingsnis 5
Supjaustykite vieną svogūną, sutarkuokite vieną morką, supjaustykite vieną grybą ir pakepinkite keptuvėje. Įdėkite česnako. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 6

Švelnūs mėsos kukuliai grybų padaže Žingsnis 6
Miltus supilkite į sausą ir švarią keptuvę. Nuolat maišydami kepkite, kol taps auksinės spalvos. Miltai suteiks padažui tirštos, vientisos konsistencijos ir riešutų skonį. Sudėkite pomidorų pastą. Supilkite pieną ir vandenį (galite naudoti sultinį, likusį po mėsos kukuliais). Švelniai išmaišykite. Neturėtų likti gumuliukų. Įpilkite grietinės. Įdėkite lauro lapą, druskos ir pipirų pagal skonį. Perdėkite keptas daržoves. Ir sudėkite pjaustytus grybus. Švelniai išmaišykite. Palikite užvirti.

Žingsnis 7

Švelnūs mėsos kukuliai grybų padaže Žingsnis 7
Į formos dugną supilkite padažą, maždaug 2-3 samčius. Sudėkite išvirtus mėsos kukulius. Ant viršaus užpilkite padažo. Padažo turi būti daug. Ir pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20 minučių.

Žingsnis 8

Švelnūs mėsos kukuliai grybų padaže Žingsnis 8
Patiekite mėsos kukulius su mėgstamu garnyru, gausiai apšlakstydami padažu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos