Publikavimo data: 2025-08-19
Švelnūs mėsos kukuliai su grietinės padažu
Šių mėsos kukulių grožis tas, kad juos galima patiekti ir kaip atskirą patiekalą, ir su bet kokiu garnyru, užpylus padažu, kuris verdamas kartu su mėsos kukuliais. Patiekalas iškepa labai greitai, o mėsos kukuliai būna minkšti ir sultingi.
Žingsnis 1
Ryžius virkite trigubai didesniame nei ryžių kiekyje lengvai pasūdyto vandens, kol ryžiai bus pusiau išvirę. Nusunkite vandens perteklių ir nusausinkite ryžius sietelyje.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Ryžius, morkas ir maltą mėsą sumaišykite giliame dubenyje. Įmuškite žalią kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų, tada kruopščiai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 3
Iš maltos mėsos suformuokite vidutinio dydžio kukulius. Stenkitės, kad mėsos kukuliai būtų vientisi, šaukštu į juos sudėkite maltą mėsą. Vienam mėsos kukulėliui skirkite maždaug pusantro valgomojo šaukšto. Apvoliokite mėsos kukulius miltuose.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir kepkite mėsos kukulius, kol jie taps auksiniai. Atsargiai juos apverskite, kad nesubyrėtų.
Žingsnis 5
Atskirame inde sumaišykite pomidorų pastą ir grietinę. Įpilkite šaukštą miltų ir puodelį vandens, įberkite druskos. Maišykite, kol mišinys taps vientisas ir be gumulėlių.
Žingsnis 6
Gautą padažą supilkite į keptuvę su mėsos kukuliais ir uždengę dangčiu troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių.
Kategorijos