Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnūs mėsos kukuliai su kukurūzų kruopomis grietinėlės padaže
Mėsos kukuliai - populiarus patiekalas, kurį sudaro padaže virti maltos mėsos kukuliai. Kukuliams gaminti geriau rinktis mėsą, kurioje yra šiek tiek riebalų, kad patiekalas būtų minkštesnis ir sultingesnis. Be mėsos, į mėsos kukulius galima dėti: daržovių, duonos, kiaušinių, grūdų, įskaitant kukurūzus. Pagaminti pridėjus kukurūzų kruopų, patiekalas bus sotesnis ir įdomesnio skonio, o subtilus grietinėlės padažas suteiks papildomo sultingumo ir patrauklios išvaizdos.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną. Sudėkite maltą mėsą į tinkamą dubenį, sumaišykite su grūdais, žolelėmis ir smulkintais svogūnais bei česnakais.
Žingsnis 2
Į dubenį su malta mėsa įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, dar kartą viską gerai išmaišykite ir formuokite mėsos kukulius, kad jie būtų maždaug vienodo dydžio.
Žingsnis 3
Pastatykite keptuvę ant ugnies ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite į ją mėsos kukulius ir ant silpnos ugnies troškinkite 20 minučių. Supilkite grietinėlę ir užvirinkite.
Kategorijos