Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnūs mėsos kukuliai su ryžiais ir prieskoniais grietinės ir pomidorų padaže
Jei kulinarijoje yra tarptautinių patiekalų, tai mėsos kukuliai yra vienas iš jų. Šis mėsos gaminys atsiranda ant stalų įvairiose pasaulio dalyse, nors ir skirtingais pavadinimais, tačiau jų paruošimas panašus. Į maltą mėsą dedama prieskonių ir žolelių, daržovių, ryžių ar kitų grūdinių kultūrų (net grikių, avižinių dribsnių) ir kiaušinių. Tada mėsos kukuliai kepami arba žalio pavidalo dedami į formą ar keptuvę, užpilami padažu ir troškinami. Prie jų tinka bet koks garnyras.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius, kol jie pusiau išvirs, ir atvėsinkite. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į maltą mėsą. Įdėkite smulkinto česnako ir petražolių, kiaušinį, druskos ir pipirų. Sudėkite ryžius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iš maltos mėsos suformuokite mėsos kukulius. Sudėkite juos į puodą arba gilią keptuvę.
Žingsnis 3
Sumaišykite grietinę su kečupu arba pomidorų padažu. Įberkite porą šaukštų miltų ir maišykite, kol ištirps gumuliukai. Pagardinkite druska, pipirais ir, jei norite, įberkite truputį adžikos. Mišinį atskieskite vandeniu ir užpilkite ant mėsos kukulių.
Žingsnis 4
Ant viršaus sudėkite sviesto gabalėlius. Užvirinkite, uždenkite ir 15-20 minučių virkite ant vidutinės ugnies. Tada apibarstykite žolelėmis ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos