Švelnūs mėsos kukuliai su ryžiais ir prieskoniais grietinės ir pomidorų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Švelnūs mėsos kukuliai su ryžiais ir prieskoniais grietinės ir pomidorų padaže

Jei kulinarijoje yra tarptautinių patiekalų, tai mėsos kukuliai yra vienas iš jų. Šis mėsos gaminys atsiranda ant stalų įvairiose pasaulio dalyse, nors ir skirtingais pavadinimais, tačiau jų paruošimas panašus. Į maltą mėsą dedama prieskonių ir žolelių, daržovių, ryžių ar kitų grūdinių kultūrų (net grikių, avižinių dribsnių) ir kiaušinių. Tada mėsos kukuliai kepami arba žalio pavidalo dedami į formą ar keptuvę, užpilami padažu ir troškinami. Prie jų tinka bet koks garnyras.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
159 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Švelnūs mėsos kukuliai su ryžiais ir prieskoniais grietinės ir pomidorų padaže Žingsnis 1
Išvirkite ryžius, kol jie pusiau išvirs, ir atvėsinkite. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į maltą mėsą. Įdėkite smulkinto česnako ir petražolių, kiaušinį, druskos ir pipirų. Sudėkite ryžius ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Švelnūs mėsos kukuliai su ryžiais ir prieskoniais grietinės ir pomidorų padaže Žingsnis 2
Iš maltos mėsos suformuokite mėsos kukulius. Sudėkite juos į puodą arba gilią keptuvę.

Žingsnis 3

Švelnūs mėsos kukuliai su ryžiais ir prieskoniais grietinės ir pomidorų padaže Žingsnis 3
Sumaišykite grietinę su kečupu arba pomidorų padažu. Įberkite porą šaukštų miltų ir maišykite, kol ištirps gumuliukai. Pagardinkite druska, pipirais ir, jei norite, įberkite truputį adžikos. Mišinį atskieskite vandeniu ir užpilkite ant mėsos kukulių.

Žingsnis 4

Švelnūs mėsos kukuliai su ryžiais ir prieskoniais grietinės ir pomidorų padaže Žingsnis 4
Ant viršaus sudėkite sviesto gabalėlius. Užvirinkite, uždenkite ir 15-20 minučių virkite ant vidutinės ugnies. Tada apibarstykite žolelėmis ir nukelkite nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos