Publikavimo data: 2024-06-17
Švelnūs moliūgų paplotėliai
Šiuo receptu su manimi pasidalijo vieno garsaus mano miesto restorano virėjas, kai jaunystėje ten dirbau padavėju. Pagal šį receptą kepiniai visada būna labai švelnūs ir tirpsta burnoje. Niekada nemėgau moliūgų skonio, bet šie blyneliai ištirpdė mano širdį.
Žingsnis 1
Moliūgą nulupkite ir išimkite sėklas. Minkštimą sutarkuokite stambia tarka ir rankomis išspauskite sulčių perteklių. Sudėkite kiaušinį, cukrų ir grietinę, viską išmaišykite.
Žingsnis 2
Į mišinį atsargiai įmaišykite miltus ir žiupsnelį druskos. Užminkykite tešlą, ji turi būti tokia skysta kaip įprasti paplotėliai.
Žingsnis 3
Kepkite paplotėlius ant įkaitintos keptuvės su trupučiu aliejaus.
Kategorijos