Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnūs pipirai, įdaryti mėsos įdaru
Paprikas, įdarytas mėsa, mėgsta ne tik suaugusieji, bet ir vaikai. Juos paruošti nėra sunku ir greita. Paprikos asocijuojasi su rudeniu, bet jei jas užšaldysite, galėsite visus metus lepinti šeimą puikiu užkandžiu. Įdarytos paprikos yra patiekalas, kuriam nebūtinai reikia garnyro. Patiekite juos kaip savarankišką patiekalą vakarienės ar bet kokios šventės metu. Švelnios, sultingos ir aromatingos mėsa įdarytos paprikos patiks net tiems, kurie nemėgsta mėsos. Kadangi į jas dedama ryžių, jų skonis švelnus, o mėsos praktiškai nėra.
Žingsnis 1
Nuplautas paprikas kruopščiai nuvalykite peiliu. Išimkite vidų ir sėklas. Dar kartą gerai nuplaukite vandeniu. Jei norite, galite palikti nupjautas viršūnėles ir jomis uždengti paprikas.
Žingsnis 2
Ryžius nusunkite, nusausinkite ir dar kartą gerai nuplaukite po vandeniu. Vanduo turi būti skaidrus. Ryžius virkite ant silpnos ugnies, kol jie pusiau išvirs.
Žingsnis 3
Nuluptą svogūną supjaustykite peiliu ant pjaustymo lentelės. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir sudėkite svogūną. Išmaišykite. Sutarkuokite morkas stambia tarka ir nusiųskite jas prie svogūnų. Kepkite, kol morkos suminkštės, o svogūnai taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Atšildytą maltą mėsą sumaišykite su daržovėmis ir ryžiais. Viską gerai išmaišykite. Jums bus patogiau tai daryti rankomis. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 5
Įdarykite paprikas. Į kepimo indo dugną sudėkite pjaustytus svogūnus ir pomidorus. Ant viršaus sudėkite įdarytas paprikas. Vėl uždenkite paprikas svogūnais ir pomidorais. Šaukite į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 20 minučių.
Žingsnis 6
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę, pomidorų padažą, trintą česnaką ir druską. Užpilkite padažą ant paprikų ir siųskite jas į orkaitę 60 min. kepti 180 °C temperatūroje.
Kategorijos