Publikavimo data: 2024-06-15
Švelnus triušis azu
Azu - tai nacionalinis totorių patiekalas, kurio gaminimas susideda iš kelių etapų. Pirmiausia ant didelės ugnies kepama mėsa, kuri gali būti bet kokia: jautiena, aviena, arkliena, o mūsų atveju - triušiena. Tada į ją dedama daržovių, dažniausiai svogūnų, pomidorų, morkų, morkų, saldžiųjų paprikų ir dažniausiai marinuoto agurko griežinėlių. Tada visi ingredientai troškinami ant mažos ugnies, orkaitėje arba viryklėje.
Žingsnis 1
Supjaustykite triušį dideliais gabalais. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Kepkite mėsą ant didelės ugnies 10 minučių, kol ji taps auksinė. Kepimo pabaigoje pagardinkite trupučiu druskos ir perkelkite į kepimo indą.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, morkas - stambiais gabalėliais, papriką - griežinėliais ir kepkite daržoves toje pačioje keptuvėje, kol iškeps iki pusės. Sudėkite jas antru sluoksniu ant triušienos ir suberkite žirnelius.
Žingsnis 3
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į kitą kepimo indo sluoksnį. Tada užpilkite karštu vandeniu, kad jis apsemtų visus ingredientus, ir 30-40 min. pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Likus kelioms minutėms iki kepimo, įpilkite majonezo, kečupo, maltų pipirų ir išmaišykite.
Kategorijos