Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnus triušis su kadagio uogomis multivarke
Kadagio uogos dėl savo išvaizdos tradiciškai vadinamos uogomis. Iš tikrųjų tai ne uogos, o spygliuočių augalo - visžalio kadagio - vaisiai. Kaip prieskonis kadagio uogos vertinamos dėl miško aromato su pušų spyglių dvelksmu ir aštraus kartaus skonio. Kadagio uogos puikiai dera su rozmarinu, kurio aromate taip pat jaučiamas pušų spyglių dvelksmas. Šis prieskonių derinys suteikia mėsai aštrų skonį ir puikiai tinka, pavyzdžiui, ruošiant triušieną. Švelnią mėsą, troškintą su daug svogūnų, pridėjus aštraus česnako, rozmarino ir kadagio prieskonių, labai lengva paruošti naudojant daugiafunkcinę keptuvę.
Žingsnis 1
Triušienos gabalėlius iš visų pusių pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais, sudėkite į dubenį ir užpilkite smulkintais svogūnais bei česnakais. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite rozmarino lapeliais ir įdėkite kelias kadagio uogas. Palikite triušieną marinuotis 60 minučių.
Žingsnis 2
Įjunkite "Multicooker" keptuvę į 160 ºC temperatūrą ir apkepkite triušienos gabalėlius, nuspausdami svogūnus ir česnakus. Kepkite triušieną po kelis gabalėlius, kad būtų lengviau apversti ir kad iš visų pusių pasidengtų auksine plutele.
Žingsnis 3
Kai visi gabaliukai apkeps, sudėkite juos į daugkartinės keptuvės dubenį, suberkite svogūnus, česnakus ir prieskonius, supilkite vyną ir tokiu pat režimu troškinkite 90 minučių. Patiekite karštą.
Kategorijos