Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnus varškės apkepas su brokoliais
Varškės apkepas yra vienas populiariausių rusų virtuvės patiekalų, nors jo šaknys susijusios su prancūzų virtuve. Kai tik varškė atsirado Rusijoje, žmonės iš karto pradėjo iš jos gaminti troškinius. Dėl savo naudingų savybių jis greitai išpopuliarėjo. Brokoliuose yra daug vitaminų ir antioksidantų. Varškė, kuri yra pagrindinė troškinio sudedamoji dalis, stiprina kaulus, išlygina veido tonusą ir normalizuoja medžiagų apykaitą.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį, įberkite šiek tiek druskos, užvirinkite ir sudėkite brokolių žiedynus. Užvirus virkite 3-5 minutes. Išimkite į sietelį ir leiskite nusausinti.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, grietinėlę, grietinėlę, majonezą, kiaušinius ir prieskonius pagal skonį. Viską gerai išplakite mikseriu iki vientisos masės. Atidžiai stebėkite, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 3
Kepimo formą ištepkite sviestu. Ant formos dugno taip pat dėkite mažus sviesto gabalėlius. Supilkite tešlą į formą ir išdėliokite brokolius ant formos dugno.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 200° ir įdėkite formą į orkaitę. Po 20 minučių formą vėl pastatykite į kitą vietą. Kepkite dar 30-40 minučių. Pažiūrėkite, kada bus paruoštas.
Kategorijos