Publikavimo data: 2025-08-18
Švelnus varškės apkepas su manų kruopomis
Pagal sovietinį valstybinį standartą klasikinį varškės apkepą sudarė tik varškė, grietinė ir kiaušiniai. Kad būtų skanesnis ir minkštesnis, produktų skaičius buvo padidintas, pridėta cukraus, manų kruopų, sviesto ir pieno. Atsiradus maišytuvui, troškinys virto švelniu suflė.
Žingsnis 1
Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu iki putų. Supilkite varškę ir gerai išplakite mikseriu. Sudėkite sviestą, manų kruopas ir pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. Palikite mišinį 30 minučių pastovėti, kad manų kruopos išbrinktų.
Žingsnis 2
Ištepkite formą sviestu ir pabarstykite manų kruopomis. Į formą supilkite varškės masę. Išlyginkite ir aptepkite paviršių grietine. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite 40-50 min.
Kategorijos