Švelnus varškės apkepas su manų kruopomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Švelnus varškės apkepas su manų kruopomis

Pagal sovietinį valstybinį standartą klasikinį varškės apkepą sudarė tik varškė, grietinė ir kiaušiniai. Kad būtų skanesnis ir minkštesnis, produktų skaičius buvo padidintas, pridėta cukraus, manų kruopų, sviesto ir pieno. Atsiradus maišytuvui, troškinys virto švelniu suflė.
Gaminimo laikas
95 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
196 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Švelnus varškės apkepas su manų kruopomis Žingsnis 1
Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu iki putų. Supilkite varškę ir gerai išplakite mikseriu. Sudėkite sviestą, manų kruopas ir pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. Palikite mišinį 30 minučių pastovėti, kad manų kruopos išbrinktų.

Žingsnis 2

Švelnus varškės apkepas su manų kruopomis Žingsnis 2
Ištepkite formą sviestu ir pabarstykite manų kruopomis. Į formą supilkite varškės masę. Išlyginkite ir aptepkite paviršių grietine. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite 40-50 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kepti orkaitėje ant kepimo skardos, paprasta, yra bendrų alergenų, pusryčiai, pietūs, vakarienė, troškinys, varškės troškinys, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pusryčiai su kiaušiniu, varškės troškinys su grietine, pusryčiai su varške, troškinys su grietine, troškinys su kiaušiniu, varškės troškinys su kiaušiniu, varškės troškinys su kiaušiniu, varškės troškinys su kiaušiniu

Kategorijos