Publikavimo data: 2025-08-19
Švelnūs vištienos kukuliai su sūriu
Mėsos kukuliai - tai nedideli rutuliuko formos mėsos arba žuvies maltiniai. Šis patiekalas atkeliavo iš tiurkų tautų virtuvės, kur jie buvo kepami bendro storio katile ir patiekiami su tirštu padažu, panašiu į padažą. Laikui bėgant į maltą mėsą buvo dedama virtų ryžių, duonos, svogūnų, prieskonių ir kiaušinių. Siūlome paragauti švelnių vištienos kukulėlių su minkštu sūrio įdaru pomidorų padaže. Kaip garnyrą galite naudoti trupininę košę, bulvių košę.
Žingsnis 1
Duonos riekes ir nuluptą svogūną kartu su vištienos faršu pertrinkite per mėsmalę, kad ingredientai geriau susijungtų tarpusavyje. Sudėkite smulkintas žoleles, kiaušinį, česnaką, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite mėsos kukulių mišinį.
Žingsnis 2
Sūrį supjaustykite tokio pat dydžio kubeliais. Vietoj mocarelos galite naudoti jauną sūrį, fetą, rikotą. Sūris turi būti minkštas. Dabar pereikite prie mėsos kukulių formavimo. Kad jie būtų vienodo dydžio, naudokite arbatinį šaukštelį. Iš maltos mėsos padarykite nedidelį plokščiuką, į vidurį įdėkite gabalėlį sūrio ir susukite į rutuliuką.
Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite paruoštus mėsos kukulius ir užpilkite pomidorų padažu. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol išvirs, maždaug 25 minutes.
Kategorijos