Švelnūs vištienos kukuliai su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Švelnūs vištienos kukuliai su sūriu

Mėsos kukuliai - tai nedideli rutuliuko formos mėsos arba žuvies maltiniai. Šis patiekalas atkeliavo iš tiurkų tautų virtuvės, kur jie buvo kepami bendro storio katile ir patiekiami su tirštu padažu, panašiu į padažą. Laikui bėgant į maltą mėsą buvo dedama virtų ryžių, duonos, svogūnų, prieskonių ir kiaušinių. Siūlome paragauti švelnių vištienos kukulėlių su minkštu sūrio įdaru pomidorų padaže. Kaip garnyrą galite naudoti trupininę košę, bulvių košę.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
139 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.81/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Švelnūs vištienos kukuliai su sūriu Žingsnis 1
Duonos riekes ir nuluptą svogūną kartu su vištienos faršu pertrinkite per mėsmalę, kad ingredientai geriau susijungtų tarpusavyje. Sudėkite smulkintas žoleles, kiaušinį, česnaką, druską ir pipirus. Kruopščiai išmaišykite mėsos kukulių mišinį.

Žingsnis 2

Švelnūs vištienos kukuliai su sūriu Žingsnis 2
Sūrį supjaustykite tokio pat dydžio kubeliais. Vietoj mocarelos galite naudoti jauną sūrį, fetą, rikotą. Sūris turi būti minkštas. Dabar pereikite prie mėsos kukulių formavimo. Kad jie būtų vienodo dydžio, naudokite arbatinį šaukštelį. Iš maltos mėsos padarykite nedidelį plokščiuką, į vidurį įdėkite gabalėlį sūrio ir susukite į rutuliuką.

Žingsnis 3

Švelnūs vištienos kukuliai su sūriu Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite paruoštus mėsos kukulius ir užpilkite pomidorų padažu. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol išvirs, maždaug 25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos