Publikavimo data: 2024-06-09
Šventinė antis garstyčių ir medaus marinate su česnakais, kepta orkaitėje
Paprastai rusų virtuvėje yra įvairių grūdų, uogų, daržovių, mėsos, žuvies receptų. Iš visų išvardytų patiekalų mėsos patiekalai buvo gaminami rečiausiai. Juos buvo įprasta gaminti tik per šventes, ir tai buvo išties puikūs kulinarijos šedevrai: antis su obuoliais, visas keptas paršelis, kepta gulbė. Antis su obuoliais - tradicinis kalėdinis patiekalas, sotus ir labai sveikas. Jos buvimas ant šventinio stalo reiškia ramybę ir šeimos gerovę.
Žingsnis 1
Marinatui sumaišykite medų, garstyčias, citrinos sultis, sutrintą česnaką, augalinį aliejų ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Apšlakstykite antį paruoštu marinatu, o išorę ir vidų pabarstykite druska. Palikite marinuotis šaldytuve 13 valandų.
Žingsnis 3
Įdarykite antį obuolių griežinėliais ir sudėkite likusius obuolių griežinėlius šalia anties. Įdėkite formą į 180 ℃ įkaitintą orkaitę.
Kategorijos