Šventinė antis garstyčių ir medaus marinate su česnakais, kepta orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Šventinė antis garstyčių ir medaus marinate su česnakais, kepta orkaitėje

Paprastai rusų virtuvėje yra įvairių grūdų, uogų, daržovių, mėsos, žuvies receptų. Iš visų išvardytų patiekalų mėsos patiekalai buvo gaminami rečiausiai. Juos buvo įprasta gaminti tik per šventes, ir tai buvo išties puikūs kulinarijos šedevrai: antis su obuoliais, visas keptas paršelis, kepta gulbė. Antis su obuoliais - tradicinis kalėdinis patiekalas, sotus ir labai sveikas. Jos buvimas ant šventinio stalo reiškia ramybę ir šeimos gerovę.
Gaminimo laikas
900 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
275 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šventinė antis garstyčių ir medaus marinate su česnakais, kepta orkaitėje Žingsnis 1
Marinatui sumaišykite medų, garstyčias, citrinos sultis, sutrintą česnaką, augalinį aliejų ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Šventinė antis garstyčių ir medaus marinate su česnakais, kepta orkaitėje Žingsnis 2
Apšlakstykite antį paruoštu marinatu, o išorę ir vidų pabarstykite druska. Palikite marinuotis šaldytuve 13 valandų.

Žingsnis 3

Šventinė antis garstyčių ir medaus marinate su česnakais, kepta orkaitėje Žingsnis 3
Įdarykite antį obuolių griežinėliais ir sudėkite likusius obuolių griežinėlius šalia anties. Įdėkite formą į 180 ℃ įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos