Šventinė antis, įdaryta grikiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Šventinė antis, įdaryta grikiais

Antis ir grikiai - puikus produktų derinys patiekale, seniai žinomas ir naudingas abiem pusėms. Mėsa būna sultinga ir minkšta, o įprasti grikiai mirkomi kvapniuose anties riebaluose ir sultyse, todėl įgauna ypatingą skonį ir aromatą. Kepimas rankovėje išsaugos visas naudingąsias ingredientų savybes ir patiekalas bus sveikas.
Gaminimo laikas
330 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
307 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šventinė antis, įdaryta grikiais Žingsnis 1
Nedideliame dubenyje sumaišykite marinato prieskonius, druską, saulėgrąžų aliejų, lauro lapą ir citrinos sultis. Į jį įdėkite antį ir gerai aptepkite marinatu iš vidaus ir iš išorės, kruopščiai įtrinkite rankomis. Uždenkite antį maistine plėvele ir palikite vėsioje vietoje 3 valandoms.

Žingsnis 2

Šventinė antis, įdaryta grikiais Žingsnis 2
Išvirkite grikius pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išvirę jie turi būti sausi ir trapūs, o ne vandeningi. Marinuotą antį įdarykite virtais grikiais. Dantų krapštukais pritvirtinkite anties odą aplink pjūvį.

Žingsnis 3

Šventinė antis, įdaryta grikiais Žingsnis 3
Įdėkite antį į kepimo rankovę, rankovės kraštus sutvirtinkite spaustukais. Uždėkite rankovę ant kepimo skardos ir pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę 2 valandoms. Likus dvidešimčiai minučių iki kepimo laiko pabaigos, nupjaukite rankovę ir ją išimkite, kad antis paruduotų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos