Publikavimo data: 2024-06-09
Šventinė antis, įdaryta grikiais
Antis ir grikiai - puikus produktų derinys patiekale, seniai žinomas ir naudingas abiem pusėms. Mėsa būna sultinga ir minkšta, o įprasti grikiai mirkomi kvapniuose anties riebaluose ir sultyse, todėl įgauna ypatingą skonį ir aromatą. Kepimas rankovėje išsaugos visas naudingąsias ingredientų savybes ir patiekalas bus sveikas.
Žingsnis 1
Nedideliame dubenyje sumaišykite marinato prieskonius, druską, saulėgrąžų aliejų, lauro lapą ir citrinos sultis. Į jį įdėkite antį ir gerai aptepkite marinatu iš vidaus ir iš išorės, kruopščiai įtrinkite rankomis. Uždenkite antį maistine plėvele ir palikite vėsioje vietoje 3 valandoms.
Žingsnis 2
Išvirkite grikius pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išvirę jie turi būti sausi ir trapūs, o ne vandeningi. Marinuotą antį įdarykite virtais grikiais. Dantų krapštukais pritvirtinkite anties odą aplink pjūvį.
Žingsnis 3
Įdėkite antį į kepimo rankovę, rankovės kraštus sutvirtinkite spaustukais. Uždėkite rankovę ant kepimo skardos ir pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę 2 valandoms. Likus dvidešimčiai minučių iki kepimo laiko pabaigos, nupjaukite rankovę ir ją išimkite, kad antis paruduotų.
Kategorijos