Publikavimo data: 2024-06-09
Šventinė kepta antis su moliūgais
Kinijoje nuo seno valgoma ančių mėsa. Mingų dinastijos laikais kepta antis buvo vienas pagrindinių imperatoriškojo dvaro valgiaraščio patiekalų. Gerai iškepta anties mėsa papuoš bet kokį šventinį stalą. Juk anties mėsa bus ne tik gražus, bet ir naudingas patiekalas ant šventinio stalo, nes ji virškinama greičiau nei jautiena ir kiauliena, joje yra: B grupės vitaminų ir vitaminų A, C, E, D, K; makroelementų, mikroelementų.
Žingsnis 1
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Kepkite kubeliais supjaustytą moliūgą, kol taps auksinis.
Žingsnis 2
Paruoškite kitą keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir gerai įkaitinkite. Sudėkite marinuotą mėsą ir kepkite ant didelės ugnies. Paruoškite kepimo formą ir patepkite ją saulėgrąžų aliejumi.
Žingsnis 3
Paruoškite kepimo formą ir patepkite ją saulėgrąžų aliejumi. Ant formos dugno sudėkite tarkuotą moliūgą, o ant viršaus - mėsą. Tada ant mėsos sudėkite keptą moliūgą.
Žingsnis 4
Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą, druską ir prieskonius. Šiuo mišiniu aptepkite keptą moliūgą. Kepkite antį įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos