Šventinė kepta antis su moliūgais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Šventinė kepta antis su moliūgais

Kinijoje nuo seno valgoma ančių mėsa. Mingų dinastijos laikais kepta antis buvo vienas pagrindinių imperatoriškojo dvaro valgiaraščio patiekalų. Gerai iškepta anties mėsa papuoš bet kokį šventinį stalą. Juk anties mėsa bus ne tik gražus, bet ir naudingas patiekalas ant šventinio stalo, nes ji virškinama greičiau nei jautiena ir kiauliena, joje yra: B grupės vitaminų ir vitaminų A, C, E, D, K; makroelementų, mikroelementų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
75 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.84/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šventinė kepta antis su moliūgais Žingsnis 1
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Kepkite kubeliais supjaustytą moliūgą, kol taps auksinis.

Žingsnis 2

Šventinė kepta antis su moliūgais Žingsnis 2
Paruoškite kitą keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir gerai įkaitinkite. Sudėkite marinuotą mėsą ir kepkite ant didelės ugnies. Paruoškite kepimo formą ir patepkite ją saulėgrąžų aliejumi.

Žingsnis 3

Šventinė kepta antis su moliūgais Žingsnis 3
Paruoškite kepimo formą ir patepkite ją saulėgrąžų aliejumi. Ant formos dugno sudėkite tarkuotą moliūgą, o ant viršaus - mėsą. Tada ant mėsos sudėkite keptą moliūgą.

Žingsnis 4

Šventinė kepta antis su moliūgais Žingsnis 4
Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą, druską ir prieskonius. Šiuo mišiniu aptepkite keptą moliūgą. Kepkite antį įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos