Publikavimo data: 2025-08-19
Šventinė mėsa, iškepta po žaliu marinatu
Šventiniam stalui dažniausiai pasirenkama kiauliena, nes ją lengva paruošti, o dėl riebalų sluoksnio patiekalas būna sultingas ir minkštas. Kiaulienoje yra vertingų biologiškai aktyvių medžiagų, tokių kaip kreatinas, taurinas ir beta-alaninas, todėl ji padeda didinti raumenų masę, palaikyti didelį energijos kiekį fizinio krūvio metu ir pagerinti raumenų, įskaitant širdį, aprūpinimą deguonimi. Orkaitėje iškepta kiauliena, prieš tai ją pamarinavus kvapniame žolelių ir prieskonių mišinyje, leis lengvai ir be vargo paruošti šventiniam stalui kvapnią sultingą mėsą.
Žingsnis 1
Į kepimo indą sudėkite mėsą riebalais į viršų. Visus kitus ingredientus sumaišykite blenderiu, kad gautųsi vientisas, minkštas žalias padažas. Aptepkite mėsą marinatu iš visų pusių, uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų ar ilgiau.
Žingsnis 2
Likus porai valandų iki svečių atvykimo, išimkite mėsą iš šaldytuvo, atidarykite formą ir pašaukite ją į orkaitę. Įjunkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Kai mėsa pasieks norimą temperatūrą, kepkite 60 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 170 ºC ir kepkite dar 60 minučių. Kas 15-20 minučių mėsą apipilkite sultimis, kurios susikaupė formos dugne. Kai mėsa visiškai iškepa, išimkite ją iš orkaitės, nupjaukite viršutinį riebalų sluoksnį, jei jis per storas, ir sudėkite mėsą į lėkštę.
Kategorijos