Šventinė vištiena, įdaryta ryžiais ir svarainiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Šventinė vištiena, įdaryta ryžiais ir svarainiais

Naudingas ir skanus šventinio stalo patiekalas, kuris tikrai nustebins jūsų svečius. Paįvairinkite savo mitybą neįprasta vištiena su ryžiais ir svarainiais.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
191 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šventinė vištiena, įdaryta ryžiais ir svarainiais Žingsnis 1
Ryžius 3 kartus nuplaukite vandenyje (jie turi tapti balti ir skaidrūs). Ryžius užpilkite pienu oolong, užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 2

Šventinė vištiena, įdaryta ryžiais ir svarainiais Žingsnis 2
Iš svarainių pašalinkite šerdį, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite svieste. Tuomet sumaišykite svarainius su ryžiais, šiek tiek pasūdykite.

Žingsnis 3

Šventinė vištiena, įdaryta ryžiais ir svarainiais Žingsnis 3
Glajui imbierą nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais arba sutarkuokite. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Į puodą supilkite sojų padažą, sudėkite medų, imbierą, kardamoną, cinamoną, rozmariną ir česnaką. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 4

Šventinė vištiena, įdaryta ryžiais ir svarainiais Žingsnis 4
Čatnio padažui prieskonius (gvazdikėlius, kardamoną, anyžius) pašildykite sausoje keptuvėje. Supjaustykite arba sutarkuokite askaloninį česnaką, pakepinkite alyvuogių aliejuje, sudėkite griežinėliais pjaustytą imbierą, smulkintą česnaką, prieskonius, druską, cukrų, mandarinų sultis, baltojo vyno actą, smulkintą aitriąją papriką, Sičuano pipirus, sviestą ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Šventinė vištiena, įdaryta ryžiais ir svarainiais Žingsnis 5
Vištieną aptepkite puse glazūros (iš vidaus ir iš viršaus) ir palikite marinuotis. Tada pripildykite ryžiais ir svarainiais, sutvirtinkite dantų krapštukais.

Žingsnis 6

Šventinė vištiena, įdaryta ryžiais ir svarainiais Žingsnis 6
Sudėkite vištieną ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę (iš pradžių įkaitinkite iki 200 °C) 20-30 minučių. Kas 3 minutes aptepkite vištieną glajumi, kol iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos