Publikavimo data: 2024-06-08
Šventinė vištiena su grybais
Kulinarijoje yra harmoningų produktų derinių, kurie buvo nustatyti ir išbandyti dešimtmečiais. Vienas iš tokių derinių yra mūsų recepto pagrindas: vištienos filė, grybai ir sūris. Vištiena gaunasi minkšta ir sultinga, ši dietinė mėsa persmelkta grietinėlės ir grybų skonio bei aromato. Kepimas leidžia išsaugoti visas naudingąsias ingredientų savybes, patiekalas tampa sveikas. Todėl jis puikiai tinka ir šventiniam stalui, ir kasdienai.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Idealus dydis - ne didesnis kaip 5 cm. Sudėkite mėsą į dubenį, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite sojų padažo ir palikite 20 minučių marinuotis kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Grybus supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, o bulves - kubeliais. Paruoškite sausą kepimo indą, patepkite jį kukurūzų aliejumi. Išdėliokite ploną sluoksnį marinuotų filė, ant filė uždėkite bulvių sluoksnį. Silikoniniu šepetėliu patepkite bulves sezamų aliejumi. Ant bulvių sudėkite grybų sluoksnį ir patepkite sezamų aliejumi. Subtilus šio aliejaus skonis pagardins patiekalą.
Žingsnis 3
Kiaušinių ir grietinėlės įdarui dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinėlę, miltus ir druską. Išplakite plaktuvu iki vientisos masės. Paruoštą įdarą supilkite į formą ir 30 min. pašaukite į 180 °C įkaitintą orkaitę. Išimkite formą iš orkaitės, apibarstykite tarkuotu sūriu ir grąžinkite į orkaitę dar 20 minučių, kol sūrio plutelė paruduos.
Kategorijos