Publikavimo data: 2024-06-09
Šventinės kivių salotos
Kulinarinė praktika rodo, kad kai kurie vaisiai puikiai dera su mėsos patiekalais. O toks derinys, kaip kiviai ir vištienos filė, tikrai patiks ne tik dėl skonio, bet ir dėl daugybės naudingų savybių: didelio vitamino C, B grupės, magnio, nikotino rūgšties kiekio, taip pat baltymų, kurių yra mėsoje.
Žingsnis 1
Kiaušinius, sūrį ir morkas sutarkuokite smulkia tarka. Pomidorus ir 2 kivius supjaustykite kubeliais, o likusį kivį - griežinėliais. Žoleles ir vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Į lėkštės vidurį pastatykite bet kokio skersmens stiklinę ir sluoksniais išdėliokite maisto produktus apyrankės forma. Pirmasis sluoksnis - vištienos filė, ją pasūdykite ir papipirinkite, tada pamirkykite majoneze. Antrasis sluoksnis - žaliasis svogūnas, tada pomidoras ir vėl pamirkykite majoneze.
Žingsnis 3
Tada sudėkite kubeliais supjaustytus kivius ir aptepkite majonezu. Tada sudėkite kiaušinius, pipirus, druską ir vėl aptepkite majonezu.
Žingsnis 4
Paskutinius sluoksnius sudėkite tokia tvarka: morkos, majonezas ir sūris. Ant sūrio ratu atsargiai išdėliokite kivių griežinėlius ir nuimkite stiklinę.
Kategorijos