Šventinės rūkytos skumbrės salotos "Mimosa" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Šventinės rūkytos skumbrės salotos "Mimosa"

Rūkytos skumbrės salotos savo išvaizda papuoš bet kokį šventinį stalą. Salotos "Mimoza" pradėtos gaminti XX a. septintojo dešimtmečio pabaigoje SSRS, savo pavadinimą jos gavo dėl išvaizdos, panašios į mimozos žiedus. Šiame recepte naudojama rūkyta skumbrė suteiks patiekalui dūmų aromatą ir malonų skonį.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
270 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.19/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šventinės rūkytos skumbrės salotos "Mimosa" Žingsnis 1
Ant plokščios lėkštės sluoksnius išdėliokite tokia tvarka: stambiai tarkuotos bulvės, druska ir majonezas.

Žingsnis 2

Šventinės rūkytos skumbrės salotos "Mimosa" Žingsnis 2
Kiti sluoksniai: svogūnai, smulkiai supjaustyta skumbrė ir stambiai sutarkuotos morkos.

Žingsnis 3

Šventinės rūkytos skumbrės salotos "Mimosa" Žingsnis 3
Priešpaskutiniame etape paruoškite trynių ir sūrio mišinį. Pirmiausia atskirkite baltymus nuo trynių, o tada sumaišykite trynius su majonezu ir lydytu sūriu. Mišinį sudėkite ant morkų ir iš visų pusių aptepkite salotas majonezu.

Žingsnis 4

Šventinės rūkytos skumbrės salotos "Mimosa" Žingsnis 4
Kiaušinio baltymą sutarkuokite ir paskleiskite ant salotų šonų, kad būtų plonas viršutinis sluoksnis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos