Publikavimo data: 2024-06-09
Šventinės rūkytos skumbrės salotos "Mimosa"
Rūkytos skumbrės salotos savo išvaizda papuoš bet kokį šventinį stalą. Salotos "Mimoza" pradėtos gaminti XX a. septintojo dešimtmečio pabaigoje SSRS, savo pavadinimą jos gavo dėl išvaizdos, panašios į mimozos žiedus. Šiame recepte naudojama rūkyta skumbrė suteiks patiekalui dūmų aromatą ir malonų skonį.
Žingsnis 1
Ant plokščios lėkštės sluoksnius išdėliokite tokia tvarka: stambiai tarkuotos bulvės, druska ir majonezas.
Žingsnis 2
Kiti sluoksniai: svogūnai, smulkiai supjaustyta skumbrė ir stambiai sutarkuotos morkos.
Žingsnis 3
Priešpaskutiniame etape paruoškite trynių ir sūrio mišinį. Pirmiausia atskirkite baltymus nuo trynių, o tada sumaišykite trynius su majonezu ir lydytu sūriu. Mišinį sudėkite ant morkų ir iš visų pusių aptepkite salotas majonezu.
Žingsnis 4
Kiaušinio baltymą sutarkuokite ir paskleiskite ant salotų šonų, kad būtų plonas viršutinis sluoksnis.
Kategorijos