Publikavimo data: 2024-06-23
Šventiniai sumuštiniai su skumbre
Sumuštiniai - tai patiekalas, kurį sudaro duonos riekelės su tam tikru įdaru. Sumuštiniai būna įvairių rūšių: klasikiniai, karšti, sluoksniuoti ir originalūs, skirti šventinėms vaišėms. Skumbrės sumuštiniai su sūriu ir žolelėmis gaunasi skanūs, švelnūs, kvapnūs. Šviežio agurko griežinėliai šiam patiekalui suteikia gaivumo ir yra sumuštinio pagrindas. Jie atrodo originaliai ir apetitiškai ir papuoš bet kokį šventinį stalą.
Žingsnis 1
Iš skumbrės išimkite vidų, nupjaukite galvą, pelekus, išvalykite kaulus. Kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Supjaustykite mažais gabalėliais. Į puodą arba gilią keptuvę įpilkite vandens ir užvirinkite. Įberkite druskos. Į verdantį vandenį įmeskite skumbrės gabalėlius ir virkite 5-6 minutes.
Žingsnis 2
Išdėliokite paruoštus žuvies gabalėlius. Leiskite jiems atvėsti, nuimkite mėsą nuo kaulų ir išimkite smulkius kaulus.
Žingsnis 3
Perkelkite žuvies gabalėlius į lėkštę ir šakute susmulkinkite žuvies mėsą, kol ji taps beveik minkšta.
Žingsnis 4
Susmulkintą skumbrės mėsą sudėkite į gilų dubenį, supilkite alyvuogių aliejų ir smulkiai supjaustytus krapus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Kategorijos