Publikavimo data: 2024-06-15
Šventinis jūros gėrybių fondiu
Žodis "fondiu" išvertus iš prancūzų kalbos reiškia "ištirpęs, ištrauktas". Šį išskirtinį patiekalą išrado šveicarų virėjai. Vėliau fondiu pradėta patiekti Prancūzijoje ir Italijoje, o dabar jis ruošiamas visur, naudojant pačius įvairiausius ingredientus. Gurmanai jau seniai įvertino šio neįprasto patiekalo skonį.
Žingsnis 1
Tuno ir lašišos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Visas paruoštas jūros gėrybes pasūdykite, papipirinkite ir palikite marinuotis vėsioje vietoje.
Žingsnis 2
Paruoškite alaus padažą. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir ją įkaitinkite. Ištirpinkite sviestą, suberkite pusę miltų ir gerai išmaišykite. Minutę pakepinkite, supilkite alų ir užvirinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite pomidorų padažą. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir ją įkaitinkite. Ištirpinkite sviestą, suberkite kitą pusę miltų ir gerai išmaišykite. Kepkite minutę, supilkite pomidorų pastą ir užvirinkite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, įberkite susmulkinto česnako. Nuolat maišydami kepkite penkias minutes.
Žingsnis 4
Fondiu puode sumaišykite saulėgrąžų ir alyvuogių aliejų. Marinuotas jūros gėrybes kepkite įkaitintame aliejuje bent minutę, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos