Publikavimo data: 2025-08-16
Šviesi kiaulienos nugarinė su baklažanais, žiediniais kopūstais ir grybais
Kiaulienos nugarinė su baklažanais, žiediniais kopūstais, pomidorais, morkomis ir grybais - skonio turtingas patiekalas. Jo skonį ir tekstūrą lemia visi augaliniai ingredientai, kurių kiekvienas yra vitaminų ir mineralų lobynas. Be kita ko, bet kokia mėsa kartu su daržovių komponentais yra daug geriau virškinama. Tokį patiekalą visada galite paruošti šeimai, jis yra greitas ir nebrangus.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite iš abiejų pusių be dangčio, kol lengvai paruduos. Tada įdėkite sviesto, kepkite, kol gražiai apskrus, ir perkelkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 2
Svogūnus ir baklažanus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje po mėsos. Pievagrybius supjaustykite ir kepkite atskirai.
Žingsnis 3
Žiedinį kopūstą supjaustykite žiedynais, pomidorus - kubeliais, o morkas - žiedais. Sudėkite daržoves, druską, pipirus ir išmaišykite. Sudėkite jas kartu su mėsa į kepimo formą, pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 8 minutėms. Česnakų padažui česnakus smulkiai sukapokite arba sutarkuokite. Supilkite į jį citrinos sultis ir augalinį aliejų. Išmaišykite.
Kategorijos