Publikavimo data: 2024-06-12
Sviestinis moliūgas
Rusijoje ir kaimyninėse slaviškose šalyse virtas šiupinys visada puošė pietų stalą. Šči tapo vienu iš mūsų kultūros simbolių ir turi daugybę paruošimo variantų. Šiame recepte sriubai gaminti naudojama sultinga ir švelni ėriena. Bulvės, svogūnai, tarkuotos morkos ir baltagūžiai kopūstai papildys avienos nugarinės pagrindu pagamintą sultinį. Mėsą reikia virti 2 valandas, kad ji būtų minkšta ir malonaus skonio. Tai paprastas sultingų sriubų receptas, kurį labai lengva paruošti!
Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentos supjaustykite vidutinio dydžio bulves kubeliais ir smulkiai supjaustykite svogūną. Susmulkinkite baltagūžius kopūstus ir smulkiai sutarkuokite nuluptas morkas. Susmulkinkite česnaką ir petražoles.
Žingsnis 2
Sudėkite ėrieną į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Įdėkite lauro lapą ir juodųjų pipirų. Mėsai pradėjus virti, virkite 120 minučių. Sultiniui verdant ir kelis kartus virimo metu nugriebkite putas. Sultinys bus labai tirštas. Jei norite, galite jį perkošti per sūrmaišį, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Žingsnis 3
Pasūdykite verdantį sultinį, sudėkite bulves ir česnaką. Virkite 10 minučių. Tada sudėkite tarkuotas morkas ir svogūnų kubelius. Užvirinkite sriubą ir virkite 10 minučių. Po to į sriubą supilkite supjaustytus kopūstus.
Žingsnis 4
Virkite, kol kopūstai visiškai suminkštės. Patartina uždengti dangčiu. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų. Pabaigoje įberkite smulkintų petražolių ir leiskite sriubai kelias minutes pritraukti. Paruošta!
Kategorijos